Blog

SEXBLOGGERS INDEX EN EROTIEK.

SEXBLOGGERS INDEX EN EROTIEK.

Erotiek.

Het is op vijf oktober jongstleden dat de website Naughty Business Report een lijst actualiseert van schrijvers op erotisch vlak. De list heet Sexbloggers index en is hier te vinden. Misschien een futiliteit, maar eigenlijk is het jammer dat de opsomming de titel van Sexbloggers draagt, daar het niet helemaal de lading dekt. Zo zijn diverse sites eerder te scharen onder de noemer erotiek, dan onder seks. Erotiek is veel breder en handelt over alles dat psychisch en fysiek verlangen betreft. Internet formuleert erotiek zo: Te gebruiken voor de emotionele, intellectuele en fysiologische toestand van een seksuele opwinding. Erotiek wordt ook gebruikt voor het kunnen inspireren van een dergelijke opwinding door middel van suggestie, symboliek of toespeling. Wie een aantal van de genoemde websites bezoekt ziet al gauw dat de ene blog veel meer over seksualiteit gaat, terwijl de ander het meer over erotiek heeft.

210th.

De website die je nu bezoekt gaat vaker over erotiek, dan over seks. Dat laatste komt weliswaar steeds aan bod, maar wordt ingebed in uitleg over gevoelens, verlangens, wensen, disfuncties, en de aanmoediging om er iets moois van te maken. Daar wordt taalgebruik bij gehanteerd dat er bij past. Specifiek waar het moet, bedekt waar het kan. Open, maar beschaafd dus. Daarbij is erotiek als inleiding op een opwindend samenzijn ook van groot belang. De visie van 210th is dan ook dat de reis belangrijker is dan het bereiken van de eindbestemming. Natuurlijk kan het heerlijk zijn als je geliefde plotseling uit de hoek komt met; “schat zullen we een potje neuken”. Je schiet misschien hard in de lach, even later is het desondanks hot and steamy. Maar er zijn meer momenten waarop de één de ander moet voorbereiden op de daad.

Aandacht en tijd.

Het is algemeen bekend dat veel vrouwen warm gemaakt moeten worden voor heerlijk vrijen. Dat geldt overigens niet voor elke vrouw, er zijn er ook die net als mannen er maar zo voor te porren zijn, of zelf de initiatieven voor nemen. Echter, als een vrouw er echt zin in heeft of krijgt, dan wordt haar vagina vochtiger en verloopt de vrijage zoals zij het zich wenst. Het voorkomt pijn bij het vrijen en de lust maakt dat ze zich helemaal aan haar partner geven kan en wil. Overigens is het een fabel dat een man maar altijd zin heeft. Net als een vrouw kan ook hij moe zijn en over hoofdpijn klagen. In dat geval kan het wel eens helpen als het de partner is die verleidt. Ook kan een douche of bad rust geven en onderdeel van het verleidingsspel worden. Het is en blijft een kwestie van aandacht en tijd die je aan erotiek wilt geven.

210th.

De blog van 210th is in die zin geregeld een uitnodiging om erotiek een ruimere plek in de relatie te geven dan mogelijk het geval is. Uiteraard wil het merk aandacht voor haar bodycare producten en erotische boxen. De kassa moet immers rinkelen. Toch is de slogan Closer Together geen holle frase. Als eigenares Sofie Rockland zegt: Intimacy is one of the most beautiful given things in the world, dan heeft dat een veel bredere betekenis dan seks alleen. Verleiding, spel, humor, ze dragen bij aan het beter begrip van en het rekening houden met elkaar. Bovendien bevatten alle producten van 210th een set speelse opdrachten die een mogelijk vastgelopen erotische verhouding weer vlot kan trekken. Die zijn te vinden achter QR-codes en luxe enveloppen.

Blog.

De blogs bieden een brede waaier aan onderwerpen op erotisch gebied. Soms aangereikt door een zoektocht op het wereldwijde web, maar dikwijls ook direct vanuit de actualiteit. Wat dat betreft draait een terugkerende blog vooral om content. Het heeft weinig zin om iets te schrijven, waarover de lezer zich zal afvragen waar het stuk nu eigenlijk over ging, zoals zo vaak bij televisieprogramma’s het geval is. Een verhaaltje met de diepgang van een bierviltje moet worden voorkomen. Uiteraard moet het taalgebruik dan ook nog in orde zijn. Wie kranten leest of het journaal kijkt zal zich vaak verbazen over foutieve spelling of ondoordacht opgestelde zinsbouw. Uiteraard, een foutje moet kunnen, maar wat je soms langs ziet komen doet de wenkbrauwen nogal eens fronsen. De blogs van 210th zijn echte webteksten, opgedeeld in korte, voorspellende alinea’s. Hoe meer letters, des te eerder haken lezers af. Kort en bondig is het devies op internet.

Derde.

Uiteraard is er trots over het feit dat de blogs van 210th (wederom) op de derde op de lijst van Naugthy Business Report staan. Van Nederland dus. Daarbij is de blog bovendien het best te vinden door Google van alle andere erotische blogs. Dat betekent dat het met SEO (search engine optimalisation) wel goed zit. Lof in deze voor de websitebouwer, daar de blogger zelf, in tegenstelling tot eerdere websites, er weinig aan hoeft te doen om zijn verhaal voor Google, of andere zoekmachines, vindbaar te maken. Echter, het houdt ook een opdracht in. Mooi dat dit weer is gelukt, maar hoog op de lijst blijven is een stuk lastiger. Een voordeel is dat erotiek zo bij de mens hoort dat daar altijd wel iets over te zeggen is. Opdat het taboe daarop wordt verminderd. Communicatie is van het grootste belang om van seks echte erotiek te maken, in die volgorde.

Jan Weeber
©210th.


Share this
Older Post Newer Post