Blog

Sexual Healing

Sexual Healing

Gezondheid!


Lachen is gezond, sporten, fruit en groente eten, schone lucht inademen, het is allemaal goed voor lijf en leden. Veel mensen letten tegenwoordig op hun leefstijl. Niet dat dit voor iedereen is weggelegd, daar er nogal een prijskaartje aan een gezonde manier van leven hangt, maar toch: we laten de sigaret voor wat die is en lopen massaal hard. Tot we een ons wegen. In een vorige blog, getiteld "Heel Holland Rent" is te lezen hoezeer stofjes in de hersenen ervoor zorgen dat sporters zich, na alle inspanningen, vol energie voelen en dit kansen biedt voor de beleving van erotiek.


Seks is gezond.


Hoewel niet op de "Schijf van vijf", of bij het dagelijks obesitas-doktersgesprek, kunnen we stellen dat ook seks gezond is. Niet dat daar nou zo megaveel calorieën mee verbrand worden. Dat werd lang gedacht, maar uit deze tabel blijkt dat het er maar vanaf hangt hoe en met welke intensiteit de liefde wordt bedreven. Anders gezegd: vurig vrijen is gezonder dan vanille-seks. Althans voor het lichaam.


Meditatie.


Vrijen is een natuurlijke vorm van meditatie. En daarmee is het gezond voor de geest. Er moet een rustgevend tegenwicht zijn, tegen al het gejaag en gejacht in de huidige maatschappij. De ontsnapping daaraan is essentieel. Geesten synchroon bewegend op ritme van het lichaam, tonen de aangegane verbintenis van twee geliefden. Als tijdens een yoga-sessie gaan zij in elkaar op, genieten in elkaars gedachtenwereld. Zinderend zweven zij, de tijd staat even stil.


Helend.


Marvin Gaye bezong het in het nummer Sexual Healing: erotiek kan helend zijn. Zo zijn er veel mensen die een gerezen geschil bijleggen door te vrijen. Boze woorden slaan om in tederheid. Toegeven en vergiffenis leiden tot hemelse momenten. Al doende wordt er geleerd dat verhitte gesprekken zijn als een overtrekkende onweersbui. Zoals het in de natuur na een storm heerlijk ruikt, zo voelt de huid zacht aan als nooit te voren. Maar vooral de glimlach van blijdschap dat de ruzie voorbij is, zorgt ervoor dat een teder liefdesspel kan leiden tot wilde euforie.


Rekenschap.


Voldaan uithijgen is een onderdeel van het naspel. Dat kan gevolgd worden door de vraag: "was het fijn voor jou?" Dat laatste is ongetwijfeld lief bedoeld, maar als het een vast onderdeel van een vrijage wordt, kan het worden ervaren als beklemmend. Want stel dat de ander het minder prettig vond, dan doet dat af aan de geluksbeleving van de vrager. In dat geval is het beter dat oordeel tot een later moment te bewaren. Je geliefde heeft zo zijn of haar best gedaan, die wil je toch niet teleurstellen? Toch is het iets dat besproken moet worden op een geschikter moment, iets dat niet een probleem is maar een kans om nog dichter tot elkaar te kunnen komen. Closer Together!


Beter vrijen.


Sexual healing kan derhalve ook betrekking hebben op het vrijen zelf. Is het eerst een moeilijk onderwerp om over te praten, dan zijn er vele manieren om het gesprek op gang te brengen. Een simpel voorbeeld is het opstellen van een verlanglijstje en dat aan elkaar geven. Misschien is het zelfs zo dat het beter is, het daar eerst bij te houden en af te wachten of je merkt dat de ander het gelezen heeft. "Ga maar op je buik liggen schat, dan wrijf ik je rug even", als gevolg van het feit dat je het woord massage op je briefje had geschreven. Maar blijft enig effect achterwege, dan is het goed om rond te tafel te gaan zitten.


In gesprek.


Om een helend gesprek te kunnen voeren met elkaar is een open houding nodig. Die duidt op eerder luisteren dan praten, eerder vragen dan vertellen. Leg je hart in handen van de ander, omdat je die vertrouwt. Om met Marvin Gaye te spreken: "You're my medicine, open up and let me in. Darling, you're so great, I can't wait for you to operate. When I get this feeling, I need sexual healing". Durf over de drempel van gène en schaamte stappen. De ander is vaak ruimdenkender dan ingeschat. Dat is niet zo'n wonder: eerlijkheid wordt in de regel beloond. En is dat zo, laat je vervolgens je fantasie de vrije loop. Ridicule is nothing to be scared off.


210TH.


Een hulpje in het gesprek kunnen de speelse opdrachten van 210th zijn. Je vindt ze achter de QR-codes, die op de verpakkingen zijn afgedrukt van de 210TH-bodycare producten. En ook in de enveloppen die bijgevoegd zijn in de 210TH erotische boxen. Stel dat de opdracht is elkaar te tekenen, dan kun je daarop de plekjes op het lichaam kleuren, die bij jou zo gevoelig zijn. Het praat veel gemakkelijker als dit is uitgebeeld. Misschien praten jullie sowieso gemakkelijk over intieme dingen, maar zo niet bedenk dan: jullie zijn als seksuele wezens gemaakt, net als alle andere mensen op deze wereld. Laten we nou fysiek en psychisch zo uitgerust zijn dat we hier van kunnen genieten. Laten we dat dan ook in optima forma doen!


Jan Weeber
©210TH

Share this
Older Post Newer Post