Blog

Shespot, erotisch platform voor vrouwen is vernieuwd.

Shespot, erotisch platform voor vrouwen is vernieuwd.

Shespot.


Shespot, erotisch platform voor vrouwen op internet, is vernieuwd. De website is in 2001 van start gegaan op initiatief van Liesbet Zikkenheimer, internetstrateeg en auteur van o.a. het boek Zinderend, verleidelijke verhalen voor vrouwen. En zo is van meet af aan de website Shespot ook bedoeld; als verzamelplaats voor informatie van erotische aard, die met name vrouwen aanspreekt. Onlangs is de website van Shespot overgedaan aan Beheer Femonline, dat lifestyle-platformen ontwikkelt, eveneens op vrouwen gericht. De website is in z’n geheel gerestyled. De verschillende categorieën zijn gebleven en worden hieronder kort beschreven met de vraag: wat is er nieuw?


Home.


Wie op de website terecht komt, ziet dat het harde groen van weleer is ingeruild voor zachtgroen met wit. Het geeft een moderne indruk en past qua kleurstelling beter bij de doelgroep. De categorieën zijn niet meer onder elkaar geplaatst, maar in een titelbalk, die horizontaal is aangebracht. Het oogt fris. Bovenaan de pagina bevindt zich het hoofd van een dame met neergeslagen ogen. Fantaseert ze? Denkt ze na over het motto van de site: “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding”?


Lezen.Belangrijk onderdeel van de website was en zijn de verhalen die door lezeressen (en vast ook lezers) worden ingezonden. Het betreffen onverbloemde verhalen, erotisch en zwoel, maar ook vol specifiek beschreven seks. Verhalen om bij weg te dromen of opgewonden van te raken. Allemaal geschreven vanuit de beleving van vrouwen. Het is de vrouw die verlangt en haar erotiek beleeft. Dat kan zijn met mannelijke of vrouwelijke partners, maar altijd geschreven vanuit haar denkwereld en fysieke ervaring. Merkwaardig is dat de subcategorie “Dromen” in feite dezelfde verhalen bevatten. Mogelijk dat dit in de toekomst nog een andere invulling krijgt. Het onderdeel Poëzie bevat gedichten van erotiek en verlangen. Lezers en lezeressen kunnen commentaar leveren en een beoordelingscijfer toekennen. De vraag is altijd of dit iets zegt over de kwaliteit van het gebodene of de smaak van de lezer(es).


Forum.


Omdat Shespot een platform, een ontmoetingsplaats, is voor vrouwen ontbreekt het niet aan een forum. Hier kunnen bezoekers een topic inbrengen, waar anderen op reageren. Een aantal moderatoren houdt hier toezicht, met name op dat wat door mannen wordt ingebracht. De homepagina meldt hierover: “Mannen zijn ook welkom om te reageren, mits met gepaste bescheidenheid”. Zoiets is arbitrair, aan de andere kant moet het forum wel aantrekkelijk blijven voor vrouwen, daar is het immers in eerste instantie voor bedoeld.


Kijken.


De categorie Kijken biedt allerhande erotische, kunstzinnige fotografie. Mooi om te zien en zeker niet ordinair. Ook verwijst het naar vrouwvriendelijke erotische films (o.a. van Erika Lust), ook wel porna genoemd. Wie het in iets stevigers zoekt kan terecht bij het onderdeel porno. De redactie van Shespot heeft de films bekeken en als vrouwvriendelijk beoordeeld. Ook zijn er filmbesprekingen te lezen en zijn er links naar Video On Demand en Koopfilms.


Andere categorieën.


Op het moment van schrijven zijn nog niet alle categorieën gevuld, zoals bij Ervaren: boeken en films en bij de categorie Enquêtes. Bij Onderzoeken zijn de eerste artikelen geplaatst van seksuologen, die een wetenschappelijke kijk op het onderwerp Erotiek hebben. Er kunnen bij Klikken al wel veel links gevonden worden naar allerhande erotiek-gerelateerde websites, uiteraard allen met een vrouwvriendelijk karakter. Bij Nieuws wordt verwezen naar andere media, festiviteiten enzovoort en uiteraard is er een webshop.


Conclusie.


Nieuw is het niet allemaal. Het is een voortzetting van wat er in feite al was. Maar het is mooi dat het podium blijft bestaan en verder uit kan groeien. Internet is met content van seksuele aard groot geworden. Die inhoud is in het verleden vooral op de interesse van mannen gericht geweest. Het is goed dat er ook plekken zijn waar vrouwen graag komen. Die beantwoorden aan hun belangstelling en houden daar rekening mee, qua taalgebruik en beleving in afbeelding en tekst. Daardoor raakt het aanbod meer in evenwicht. Het maakt dat goede informatie liefdespartners dichter bij elkaar, zoals 210th verwoordt: Closer Together, brengt.


Jan Weeber
©210th

Share this
Older Post Newer Post