Blog

Techniek en erotiek.

Techniek en erotiek.

Hulpmiddelen.


De techniek vermag steeds meer, ook op erotisch vlak. Zo is er de Womanizer, de Kiiroo Set en nu ook de seksrobot. In het kader van veilige seks een sprong voorwaarts. Ter verduidelijking: de Womanizer is een speeltje voor vrouwen, dat veel aandacht trok door de orgasme-garantie die de fabrikant schonk. Een dame zet het apparaat op haar clitoris, schakelt het apparaat in en vervolgens beleeft ze (meermalen) een orgasme. De Kiiroo Set werd in Nederland door de bekende pornoster Bobbi Eden geïntroduceerd. Het hulpmiddel wordt aangesloten op de computer. Een soort penis bij de één, een soort vagina bij de ander. De man deponeert zijn lid in dat laatste. Wordt de kunstpenis aangeraakt, dan wordt dat gevoel doorgegeven aan de kunstvagina. De seksrobot is een pop, maar nu niet opblaasbaar, maar vrijwel levensecht en is in staat zelf handelingen te verrichten bij de gebruiker. In hoeverre komen deze hulpmiddelen tegemoet aan het verlangen naar intimiteit?


Verlangen.


Seksueel verlangen kan op elk moment van de dag ontstaan en het spreekt voor zich dat als partners elkaar maar net kennen de hormoonhuishouding het meest onrustig is. De zin in vrijen kan echter ook aanwezig zijn als er helemaal geen geliefde in de buurt is. Een leuke dame die langsloopt, een prachtige foto in een tijdschrift, de reclame op televisie of in een bushokje, een erotisch moment in een speelfilm, het wemelt van de triggers die ons libido ineens doen opleven. Anders dan in vroeger tijd, toen de godsdienst de mens voorhield die verleiding te leren weerstaan, wordt nu vanuit de medische wereld ons verteld dat dit enkel gezond is, dat schaamte overbodig is, dat iedereen het gevoel kent en eraan toegeven ertoe leidt dat je jezelf op dit vlak leert ontdekken. Kennis is macht. Ken je de inhoud van je verlangens dan kun je die ook aan je (toekomstige) partner kenbaar maken, iets wat een succesvol liefdesleven bevordert.


Speeltjes.

 

Niet iedereen heeft ze of heeft behoefte aan seksspeeltjes. Ze worden nog wel eens “koud” genoemd. Toch zijn er ook die enorm van ze genieten, solo of in gebruik bij een spel voor twee. Op zoek naar intimiteit kunnen we stellen dat de drie genoemde speeltjes van verschillende aard zijn. Zo is de Womanizer een hulpmiddel dat gemaakt is om slechts één enkel persoon te verwennen: de vrouw die het gebruikt. Natuurlijk is het mogelijk om het te gebruiken in het liefdesspel van twee partners, maar daar is het in eerste instantie niet voor ontworpen. De Kiiroo Set is daarentegen ontworpen voor twee personen, hoewel een enkeling die ook bedienen kan. Het bijzondere is dat de afstand tussen de mensen die het hulpmiddel hanteren wereldwijd kan zijn. De seksrobot gaat op het gebied van intimiteit het verst: het suggereert een in dezelfde ruimte aanwezig zijnde liefdespartner, waarmee gevreeën kan worden. Sterker nog: er bestaan mensen die er een hele relatie mee opbouwen.

 

Intimiteit.

 

Een vrouw die een Womanizer gebruikt speelt vooral met zichzelf. De intimiteit is er in relatie tot de eigen gedachten en het eigen lichaam. Dit kan een zeer intiem moment zijn. Immers: leer je van je zelf te houden, dan wordt het gemakkelijker om ook van anderen te houden. Twee mensen die de Kiiroo Set gebruiken zullen daar eerst over gepraat hebben en meningen hebben uitgewisseld. Zijn ze samen bezig elkaar te verwennen, dan kan ook dit een bijzonder intiem moment zijn, alleen al vanwege de overeenstemming die hierover is bereikt. Degene die een seksrobot heeft gekocht bouwt een intieme relatie daarmee op. Echter, in feite is dit een vorm van virtual reality. Een robot heeft immers nooit hoofdpijn en zegt dus ook nooit nee. Hierdoor kan er een vertekend beeld ontstaan van de vrouw in het echte leven. Het gebrek aan reële interactie kan ertoe leiden dat de gebruiker fantasie en werkelijkheid door elkaar gaat halen en moeilijkheden ontwikkelt als het te maken krijgt met echte menselijke intimiteit.


Closer Together.


De techniek staat niet stil. Wie weet komt het ooit zo ver dat de rosse buurten van nu robots achter de ramen hebben, in plaats van echte vrouwen. Het zou in elk geval het probleem van gedwongen prostitutie en mensenhandel oplossen. Voor het overige is er niets mis mee om gebruik te maken van de huidige techniek om het liefdesspel levendig te maken of te houden. Zo tref je ook in de 210th erotische boxen speeltjes aan die het erotische spel van een man of vrouw, of dat tussen beide stimuleren. Ze bevorderen, nog meer dan het lichamelijke, de communicatie. Gesprekken die leiden tot meer intimiteit, een verbondenheid die samen te vatten is onder de noemer Closer Together!

 

Jan Weeber.
©210th

Share this
Older Post Newer Post