Blog

Temptation Island.

Temptation Island.

De verleiding.

 

Op de televisiezender RTL5 is onlangs de reeks van Temptation Island weer gestart. Men noemt het de ultieme relatietest. Wekelijks zien de kijkers of de van elkaar gescheiden koppels bestand zijn tegen de verleidingen die hen te wachten staan. Je moet het maar durven. Naar een tropisch eiland gaan, van elkaar gescheiden worden, terecht komen in een uiterst luxe villa met daarbij de mooiste mannen en vrouwen die je zover proberen te krijgen dat je een scheve schaats zal rijden en je relatie daardoor op de klippen loopt.

 

Kritiek.

 

Er is zeker kritiek op het concept mogelijk. Immers, het is verre van eervol om te proberen een relatie te doen stranden. Daarbij komt dat er een hoop drank in het spel is, waardoor grenzen eerder vervagen. Voorts nodigen alle randvoorwaarden uit tot een lossere houding. Het is constant mooi weer, de werkstress is verdwenen en veel georganiseerde activiteiten zijn er niet, waardoor je al gauw op elkaar aangewezen bent in zelf georganiseerde drankfestijnen aan de bar of in het zwembad. Er vinden dates plaats, waardoor je gedwongen wordt met een verleider of verleidster op stap te gaan. Alles in het teken van een poging tot relatiebreuk.

 

If you can’t stand the heat.

 

Als je geen stomp op je neus wilt moet je niet in de boksring gaan staan. Zo is het ook met de koppels. Het programma bestraat al jaren en dus weten zij wat ze kunnen verwachten. Ook dat er al gauw dingen gezegd en gesuggereerd kunnen worden die als zodanig niet ernstig zijn, maar zo zijn opgenomen dat partners ze als vreemdgaan kunnen opvatten. Zij krijgen van tijd tot tijd daar opgenomen beelden van te zien bij een kampvuur. Een vriendschappelijk kusje op de wang kan vanuit een hoek zodanig zijn gefilmd dat het lijkt op een uitgebreide tongzoen, een opmerking kan volledig anders worden geïnterpreteerd dan was bedoeld.

 

Jong.

 

De uitkomst van dit alles laat zich raden. Sommige stellen zijn hiertegen bestand, andere zullen bezwijken. Hierbij moet worden aangetekend dat in dat laatste geval de wereld niet vergaat. Het zijn immers jonge mensen die er aan meedoen. Zij hebben hoogstens een paar jaar een relatie met elkaar. Gaat die stuk, dan kan het programma maar zo het zetje zijn geweest waardoor de toch al broze band sneuvelt. Er zijn nog geen gekregen kinderen in het spel, op die jonge leeftijd is er in de regel nog geen sprake van een af te betalen hypotheek, kortom er wordt nog niet al te veel weggegooid als er besloten wordt een punt achter de relatie te zetten.

 

Conclusie.

 

Het is en blijft televisie en dus is de vraag: wat is echt en wat niet? Mensen zijn anders als zij de camera op zich gericht weten. Temptation Island is een succesformule gebleken, anders waren er niet al meerdere jaargangen van gemaakt. Dat de jongeren zich hiervoor lenen is inderdaad hun eigen verantwoordelijkheid, hoewel andere stemmen zeggen dat zij juist in bescherming dienen te worden genomen. Kortom: onomstreden is de serie niet. Maar laat dat nu juist de beste reclame voor een programma zijn. Adverteerders heeft het in elk geval nog niet afgeschrikt.

 

Rollenspel.

 

De verhaallijn van Temptation Island is simpel. Jongeman komt in contact met een uitdagende verleidster. Hij mag niet toehappen, maar lukt hem zich te beheersen? Jongedame wordt benaderd door een uiterst knappe man, die haar overlaadt met de complimentjes die ze thuis niet krijgt. Bezwijkt ze voor hem? Wie wat verder door fantaseert ziet het voor zich gebeuren. Wat leent dit dunne verhaaltje zich bij uitstek voor een rollenspel, waarover je heerlijk met zijn tweeën door kunt mijmeren en ontwikkelingen kunt uitspelen in de eigen douche, bad of slaapkamer. Speel dat je als een blok valt voor de charmes van de ander of speel juist hard-to-get? De mogelijkheden en variaties zijn eindeloos!

 

Closer Together.

 

Spelen, dat is toch iets voor kleine kinderen? Het antwoord daarop moet nee zijn. Een erotisch spel is juist iets voor volwassenen die zich open durven te stellen voor elkaar. Sterker nog: die zo sterk en volwassen zijn dat zij zich ten opzichte van elkaar kwetsbaar durven op te stellen. Ze creëren een situatie waarin de ander zichzelf mag en kan zijn en waar niets gek gevonden wordt. Op die manier groeien zij als individu en als koppel. Closer Together in zijn meest zuivere vorm is speels bij uitstek.

 

Speelse opdrachten.

 

Nu heeft niet iedereen evenveel fantasie. Er zijn zeker mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Daar is niks mis mee. Dat toegeven is de weg naar goede, open en eerlijke communicatie. Dat overleg leidt vervolgens naar humor, verleiding, uitdaging en intimiteit. Wie die weg wil volgen aan de hand van gegeven opdrachten kan dat doen aan de hand van de speelse opdrachten die 210th biedt. Zo draagt elk 210th bodycare product een QR-code, waarachter zich die opdrachten zich schuilhouden. Is er een 210th Erotische box aangeschaft, dan is die gevuld met een luxe envelop vol opdrachtenkaartjes. En zo wordt het een avond vol temptation op dat privé eilandje voor twee. Veel plezier!

 

Jan Weeber

©210th

 

Share this
Older Post Newer Post