Blog

Tess tesst.

Tess tesst.

Zelfverzorging.

Het klinkt in deze tijd misschien apart, maar erotisch plezier was in vroeger tijden iets dat enkel door de volwassen mens, bij voorkeur na het huwelijk, werd gepraktiseerd. Althans dat werd gepredikt. De realiteit zag er weliswaar anders uit, maar die speelde zich in het geniep af en werd als uiterst zondig beschouwd. Men diende zich in te houden, zelfs als het ging om zelfbevrediging. Het werd als toegeven aan de "vleselijke lusten" beschouwd. Een teken van zwakte, blijkbaar was het geloof in de Schepper niet sterk genoeg om weerstand te bieden. Pas later werd ontdekt hoezeer masturbatie bijdraagt aan een goed en gezond seksueel leven. Jezelf leren kennen op dat vlak vergroot de kennis, en dat laatste is immers macht. Toch zijn er nog altijd mensen die zich na een masturbatie-sessie zondig voelen en het is zelfs nu nog een taboe daar openlijk over te praten. En dat terwijl het hier in feite over niets meer gaat dan zelfverzorging.

Climaximaal.

Verandering van spijs doet eten en zo vergaat het ook de beleving van erotiek. Niet alleen bij stellen is dat zo, bij hen die met zichzelf spelen geldt dat eveneens. Waar men in de vorige eeuw met moeite aan een “massagestaaf” van Wehkamp kon komen, liggen en staan de speeltjes momenteel in alle soorten en maten op hun toekomstige gebruikers te wachten. Maar wat bevalt en wat niet? Wie daar achter wil komen kan al jaren terecht op de website Climaximaal van Luna (Chantall van den Heuvel). Zij test speeltjes en publiceert de bevindingen op haar website. Ze doet dat met de nodige humor en durft ook uitgebreid te vertellen over sextoys die haar niet bevallen. Dat geeft een eerlijk beeld, iets dat op internet nogal eens betwijfeld kan worden. De één zijn humor is de andere echter niet en dat geldt ook voor de opmaak van een website zo. Het valt in de smaak of niet. Het is daarom goed dat er wat te kiezen valt. Zo viel voor deze blog de blik op een andere website over speeltjes, die van Tess Test.

Tess en Jay.

Op de website van Tess Tesst stelt de eigenares zich voor. Ze is tien jaar medewerkster geweest in erotische winkels en heeft sinds haar achttiende een interesse ontwikkeld voor sextoys. Ze zegt van die belangstelling haar beroep te hebben gemaakt en daaruit volgt dat ze nu samen met partner Jay een website heeft waarop speeltjes objectief worden getest en beschreven, alsmede over BDSM toys en party’s wordt verteld. Partner Jay vult aan: “ook ik ben een groot voorstander van seksuele vrijheid en vrije liefde!” Als neveneffect wordt genoemd dat ze hopen dat de website bijdraagt aan het verminderen van het taboe op seksualiteit en masturbatie in het bijzonder. Wie meer van Tess wil weten kan terecht op dit YouTube-filmpje.

Website.

De website van Tess Tesst ziet er, qua lay-out, geheel anders uit dan die van Climaximaal. Waar die laatste veel weg heeft van een magazine met grote koppen die om aandacht schreeuwen, bij Tess Tesst is het ordelijkheid en rust. Ingedeeld in vlakken zijn artistieke foto’s geplaatst van de geteste producten. Wordt daarop geklikt, dan vindt men in een rustig lettertype een review. Die zijn geschreven in een stijl die doet denken aan een vriendin die vertelt over haar ervaringen. Soms enthousiast, soms kritisch. Wat onhandig is aan een apparaat, of wat juist zo fijn is, in een vrolijke manier wordt dit alles verwoord. Uitgebreid verwoord en voorzien van allerhande extra foto’s. Meer indruk kun je van een product niet krijgen.

Beleid.

De website biedt meer dan alleen toys, wie dat wil lezen kan dus aldaar terecht. Genoemd moet zeker worden dat Tess Tesst een duidelijk omschreven reviewbeleid hanteert. Een soort protocol dat duidelijkheid verschaft aan leveranciers die hun producten aanbieden. Zo kan er nooit onenigheid ontstaan als een product er niet goed uitkomt bij een bespreking, dat risico zit er immers altijd in. Als gevolg is het slim producten aan te bieden die goed zijn gemaakt en naar behoren werken. Het protocol biedt de testers Tess en Jay de vrijheid om zonder inmenging van anderen te omschrijven wat de pros en cons zijn. De conclusie moet dan ook zijn dat we hier te maken hebben met gedegen productinformatie en derhalve ver wegblijven van de slager die zijn eigen vlees keurt. De site verdient daarom aanbeveling.

Closer Together.

Wie wel eens een box van 210th heeft gekocht vindt daarin ook diverse speeltjes. Deze zijn met zorg uitgekozen en zien er luxe uit. U kunt als klant ook uw review kwijt op de website van 210th. U vindt bij elk product aldaar een grote grijze knop waarop staat “Be the first to write a review”. U kunt een waardering in sterren aanklikken en ook zelf een eigen tekst toevoegen. Is er al eens een review geplaatst, klik dan daartoe op de drie grijze balkjes op de pagina van het product dat u hebt aangeschaft. Dan verschijnt er een nieuw tekstvenster waarin u uw ervaringen en beoordeling kunt plaatsen. Bij voorbaat bedanken we u daarvoor, daar we blij zijn met uw tevreden reacties die we tot op heden hebben mogen ontvangen, maar ook graag willen verbeteren mocht dat mogelijk en wenselijk zijn. Closer Together bestaat voor ons uit een gewaardeerde samenwerking met u!

Jan Weeber
©210th
Share this
Older Post Newer Post