Blog

The sound of silence

The sound of silence

Stilte a.u.b. !


Je kent het vast. Je bent getrouwd of woont samen. Je heb één of meer kinderen. Of je huis is nogal gehorig. En je wil niet dat anderen horen dat jullie vrijen. Het bed kraakt toch al zo. En de “kids” hoeven niet te weten wat papa en mama aan het doen zijn, laat staan de benedenburen. Een tijd om te vrijen is toch al lastig te vinden. Steeds weer roept het werk en kom je thuis, dan zit het kroost de hele avond in de huiskamer TV te koekeloeren, of met hun mobieltje te hannesen. Hoe kan er dan tijd overblijven om te vrijen en hoe kan dat "hot and steamy" worden, als je zo stil moet zijn?


Grijp het moment.


Er valt niet aan te ontkomen: het vrijen zul je moeten plannen. Maar is er dat onverwachte moment: grijp die kans! Is het een poos geleden dat een vrijage heeft plaatsgevonden, dan kun je aardig op hete kolen zitten. Moet je dan ook nog een hele dag wachten, vanwege het werk of de kinderen die nog op zijn, dan kun je in elk geval extra knuffelig zijn. Dat is dan al vaak een signaal naar je partner. Probeer het uitstel te zien als een voorspel.

Ook kan er dat niet voorziene moment zijn dat je kinderen onverwacht naar vrienden gaan. Of dat je partner eerder thuis komt van het werk en er nog niemand op het thuishonk aanwezig is. Blijf dan niet voor de televisie hangen, maar ga eens lekker samen douchen en laat het volgen door een heerlijke vrijpartij.


Decibellen.


Hetzelfde geldt voor de geluiden die gemaakt worden bij het vrijen. Misschien smoor je je geluid bij het klaarkomen in een kussen. Maar zijn er momenten dat je weet dat er echt niemand in de buurt is, haal dan de rem van je stembanden. Het hoeft immers niet altijd luidruchtig, maar kan het eens een keertje met een hoop decibellen, dan vormt dat een heerlijke herinnering, die je in de toekomst nog wel eens keertje wilt herhalen. En is één van jullie een goede klusser, laat die het bed dan eens nakijken. Waar komt dat krakende geluid toch vandaan? Dikwijls is dat niet het matras, maar de houten of metalen constructie van de ombouw. Vilten dopjes (gewoon in de winkel verkrijgbaar) tussen de aanhechting van de delen doen soms wonderen. Of tussen ombouw en spiraal, of onder de poten. Het is in elk geval een onderzoekje waard!


Spelletje.


Stil vrijen kan ook spannend zijn. De wetenschap samen iets heel “stouts” te doen, terwijl niemand er iets vanaf weet doet je denken aan momenten uit je jeugd. Je kunt het zelfs gieten in een vorm van rollenspel, waarbij jullie net doen alsof je elkaar voor het eerst ziet en jullie ouders beneden in de huiskamer een boek zitten te lezen. En dan maar zachtjes doen en er voor zorgen dat de plafondlamp in de huiskamer niet heen en weer gaat zwiepen. En zo zijn er vele verhaaltjes te bedenken, bijvoorbeeld dat jullie op schoolreis zijn, waarbij er voor de jongens en de meisjes aparte slaapzalen zijn en jullie stiekem in één slaapzak zijn gekropen. Of dat een vrouw haar beroepsmilitair in de kazerne bezoekt. Of dat jullie ongezien in een vliegtuig de liefde bedrijven enzovoort enzovoort.


Als muziek in de oren.


Vrijen met een achtergrondmuziekje kan heel romantisch zijn, zeker als die muziek in de smaak valt bij de liefdespartners. Voordeel hiervan is bovendien dat dit de zware ademhaling bij het liefdesspel kan overstemmen. Uiteraard is het niet de bedoeling om met dreunende trancemuziek de kinderen uit hun slaap te houden, anders staan die straks op de slaapkamerdeur te bonzen of het wat stiller kan.


Zolderkamer.


Is het huis wat ruimer en is er bijvoorbeeld een zolderkamer over, dan kunnen de ouders ertoe besluiten om, zolang de kinderen thuis wonen, juist deze ruimte tot hun slaapkamer te maken. Vaak is zo’n zolder het domein van één van de kinderen, terwijl het uitermate geschikt is om je terug te kunnen trekken. Het is immers gescheiden van de verdieping waar de kinderen slapen. Bovendien kan er een romantisch liefdesnestje gecreëerd worden, knus, warm en uitnodigend. En met een slot op de deur.

 


210th.


Tot slot: er zijn liefdesactiviteiten die sowieso rustgevend zijn. Denk eens aan een heerlijke massage, met de olie van 210th. Uit een flacon of je gebruikt de warme olie van de 210th Massagekaars. De geluidloze rust die een massage geeft is er eentje om intens van te genieten. Zo is de stilte tijdens het liefdesspel niet een hindernis die overwonnen moet worden, maar iets dat als een meditatie kan worden ervaren. Even tijd voor jezelf en tijd voor de liefde tussen twee mensen. Dat is genieten van the sound of silence.


Jan Weeber.

©210TH

 

Share this
Older Post Newer Post