Blog

Think out of the box

Think out of the box


Stel, jullie kennen elkaar al wat langer dan vandaag, dan zullen jullie dit herkennen. Het ontdekken van de erotiek en daarmee de bijbehorende spanning is voorbij. Er is plotseling niks nieuws meer onder de zon, ieder lichaamsplekje is in kaart gebracht, elk verlangen is geuit. Van passie naar tevreden, de sleur ligt op de loer.

Mogelijk ervaren jullie de verminderde belangstelling voor erotiek als een natuurlijk verloop. Maar de kans is groot, dat er een gevoel van ontevredenheid over de ontstane situatie gaat overheersen. En dus gaan jullie figuurlijke pleisters plakken. Misschien hervinden jullie een stukje spanning in het kijken naar erotische films, voorafgaand aan een vrijage. Of wordt de aanschaf van lingerie ingezet om de verleiding te vergroten. Of de postbode belt weer aan met een doos vol speeltjes…

Maar wat, als die initiatieven toch ook weer zijn uitgewerkt? Als de buitenkant geen voortdurend soelaas biedt, moet je het aan de binnenkant vinden. Een kwestie van "omdenken" dus. De knop moet om, de mentale wel te verstaan. Als uiterlijkheden de kracht van de verleiding voor een deel zijn verloren, dan dient het innerlijke voorrang te krijgen. Van “lingerieset”  naar “mindset”.

Het bovenstaande lijkt op de theorie van een wetenschapper (in dit geval Berthold Gunster), maar eigenlijk is er slechts rationeel denken voor nodig om dit te kunnen concluderen. Is het liefdesspel steeds hetzelfde riedeltje, afgewerkt in steeds dezelfde volgorde, ga het dan anders doen. Is er geen spel meer, ga weer spelen. Geeft de daad geen voldoening meer, hou het dan bij het voorspel. Is het bereikte doel niet het absolute hoogtepunt, vind die climax dan in de weg er naar toe. Het lichamelijke is niet meer vernieuwend?  Zoek dat dan in de psychische beleving van het liefdesspel.

Think out of the box. Wijk af van het ingesleten pad. En pak er eens een box van 210th bij. Jawel een doos vol spulletjes. Massageolie, badschuim, vibrator en meer van zulks. Maar ook met een serie enveloppen. Daarin vind je simpel uitvoerbare opdrachten, die de fantasie prikkelen. Ze verschuiven de aandacht naar het mentale deel van het liefdesspel. Door samen te lachen, geconcentreerd bij en met elkaar opdrachtjes uit te voeren, te luisteren en te praten, te masseren en grappig kietelen. En vooral heel veel tijd en aandacht aan elkaar te besteden, ontstaat er een prachtige verbondenheid met elkaar.

Ben je een beetje creatief? Dan kun je met een beetje eigen fantasie een gegeven opdracht uitbreiden. Stel dat de taak is elkaar te tekenen, dan kun je zelf bedenken dat het leuk is, om op die tekeningen bijvoorbeeld  aan te geven wat heerlijke plekjes om te zoenen zijn. Dat wordt heerlijk giechelen om en met elkaar, maar ook een prachtige mentale aandacht. Closer together in body and soul. En wie weet komt er iets heel verrassends uit, iets wat jij van je partner nog niet wist!

Hierdoor wordt het liefdesspel echt een spel. Zoiets als de Olympische spelen, maar dan zonder medailles, waarbij meedoen belangrijker is dan winnen. Waar het doel niet de eindbestemming, maar de reis zelf is. Waar het spel iets meditatiefs heeft en waardoor de liefde de lust stimuleert en andersom. Zo worden de spulletjes uit de box van 210th een hulpmiddel. Die kunnen tot opwinding leiden, maar dat hoeft niet het doel te zijn. Dichter bij elkaar komen is misschien nog wel belangrijker dan dat. Kortom: think out of the box, dan gaat er een wereld voor jullie open.

 

Jan Weeber.

©210TH

Share this
Older Post Newer Post