Blog

Toe, ik wil ’n fubu (of toch maar liever niet?)…

Toe, ik wil ’n fubu (of toch maar liever niet?)…

Fubu.


A friend with benefits, er werd op deze website al eerder over geschreven. Klik hier. Maar stel: je bent alleen gaand en op zoek naar wat erotisch vertier, dan vind je een vriend die je dat bieden wil maar niet zo. Sterker nog: een voorstel daartoe kan de vriendschap behoorlijk in gevaar brengen. Tijd dus voor een… fubu?

 

"Mijn vriendje komt vanavond".
"Ik wist helemaal niet dat je een vriend had!"
"Nou ja, het is ook niet echt mijn vriendje, het is mijn fuckbuddy".
"Oh aha, dus je hebt seks vanavond".
"Misschien".
"Misschien? Je zegt toch dat..."
"Ja, maar soms blijft het bij wat stoeien en de andere keer wordt het seks".


Op zoek naar…?


"Hé, heb je zin in neuken?", gonst er door mijn hoofd. Ik stel me voor hoe het moet gaan, wil je een fuckbuddy (fubu) op de kop tikken. Wedden dat ik dan een klap in mijn gezicht krijg, als ik een dame zo'n vraag stel? Een man die in een cafeetje een dame tot seks uitnodigt, ik kan me er niks bij voorstellen. Te plat, te direct, in mijn beleving. En toch komt het voor. "Ach, het ging eigenlijk vanzelf, weet je. We raakten aan de praat, we dronken te veel, ik had al een poosje niks gehad, dus toen kwam het er van". Ja ja, vaker gehoord, alleen alcohol en seks, dat is geen gelukkige combinatie. Te gauw uitgeput, gemakzucht komt om de hoek kijken, kortom geen succes en spijt in de ochtend, als je wakker wordt.


Enkel seks.


Ik besef me dat een fuckbuddy dus eigenlijk iets anders is dan een "friend with benefits". Het hoeft helemaal niet iemand te zijn die bij je past, als de seks maar goed is. Ik kom op internet zelfs verhalen tegen van mensen die in het echte leven elkaar straal voorbij zouden lopen, maar wel het bed delen. Stel dat ik de dagen in mijn eentje moest slijten? Ik heb dat noodgedwongen een jaar van mijn volwassen leven moeten doen, maar het hebben van een fuckbuddy is nooit in me opgekomen. Maar het doen met iemand, die je eigenlijk helemaal niet zo ligt? Andere tijden tegenwoordig, wat u zegt. Dat is toch niet alles? Er komt toch verliefdheid om de hoek komen kijken, als je met iemand de koffer in duikt? Dat hoeft niet? Maar dan lig je er toch ook niet naast? Nou oké dan, het kan er van komen, maar dat is wat anders dan doelbewust op zoek gaan naar iemand die je die diensten levert. Voor nop, wel te verstaan.


Afspraken.


"Ik had vanavond gewoon geen zin, dus ik heb hem gewoon naar huis gestuurd. Beetje gedold en zo, verder niks. Volgende keer zien we wel weer". Gevolg van duidelijke afspraken, dat blijkt. Er zit niets in van "och toe dan maar". Geen zin is geen seks, dus bye bye! Dat meneer zijn biezen heeft gepakt geeft aan dat dit voor hem geen onaangename verrassing is geweest. Kortom, je moet als fubu wel tegen een stootje (excusez le mot) kunnen. Zomaar voor een dichte deur komen te staan, terwijl je net zin hebt. It’s part of the deal blijkbaar. Deuk in je ego? Dan ook maar geen fubu meer zijn!


Afscheid.


Ineens klinkt Marco Borsato in mijn bovenkamer: "Afscheid nemen bestaat niet". Verhip, je komt de ware liefde tegen en dus, als die niet meer in het plaatje past, zet je je fuckbuddy bij het grof vuil. Althans op een nette manier moet je dan op een gegeven moment zeggen, tegen je seksmaatje, dat het niet meer hoeft. Dat lijkt me het moeilijkste dat er bestaat. Je hebt toch iets gedeeld met elkaar dat hoort bij het meest persoonlijke van het leven. En dan: "Ik wil niet meer dat je komt". Je moet sterk in je schoenen staan. Dat hoort gewoon bij de afspraken. Je weet van te voren dat dit moment eraan gaat komen. Tsja... het zal... Nee, geef mijn portie maar aan Fikkie. Dit doet de deur dicht, laat maar. Als een ander er plezier van heeft, prima, maar ik? Ben ik gewoon niet zo dapper, of wil het er bij mij gewoon niet in (zucht), dat je liefde en seks kunt scheiden? Scheiden, uit elkaar gaan, maar dan keer op keer, oei…


Closer Together.


Zoveel mensen, zoveel wensen. En wat is het dan goed dat je jezelf kent. Van daaruit kun je de ander leren kennen. Je wisselt als het ware elkaars gebruiksaanwijzing uit. En je ontdekt dat wat voor de één "top of the world" betekent, voor de ander ondenkbaar is. Leer je stapjes naar elkaar toe maken? Of raak je juist verder van elkaar vandaan? Voor de één is het hebben van een fuckbuddy een uitkomst, de ander zou er danig van in de war raken. Als dat zo is, waarom zou je jezelf dat dan aandoen? En toch blijft dat onbekende knagen, dat groene gras aan de overkant van de heuvel. Ik onthoud me daarom maar van het geven van goede raad in deze kwestie, een eenduidig antwoord op wat goed is verschilt per persoon.
Erotiek is voor mij belangrijker dan het vrijen zelf, daar ben ik al wikkend en wegend nu wel achter. Van mensen die alles samen doen, tot hen die vrijheid in doen en laten boven alles stellen, zo lang beide zich er fijn bij voelen draagt Closer Together bij aan de kwaliteit van leven. En wil je daarbij eens de slingers ophangen, dan levert 210th daar de meest fantastische bodycare producten en erotische boxen bij. Be yourself and enjoy life!


Jan Weeber
©210th

Share this
Older Post Newer Post