Blog

Van tevreden naar passie!

Van tevreden naar passie!

Jong.

 

“Je bent jong en je wil wat”, was ooit de slogan van omroep Veronica. Destijds een jongerenzender van formaat, voortgekomen uit rebellie tegen het establishment. Inmiddels vervult de zender nog maar een kleine rol in het omroeplandschap. Een mooie metafoor, als je het vergelijkt met hoe mensen seksualiteit dikwijls beleven. Rond de puberteit worden de (on)mogelijkheden van seksbeleving verkend. Dat leidt er vaak toe dat jonge partners elkaar bijkans doodknuffelen en meerdere keren op een dag “het” doen eerder regel dan uitzondering is. De twintig levensjaren gepasseerd komt hier echter de sleet in. Twee keer in de week is een leuk ritme. Totdat ook dit tot een wekelijkse gewoonte is geworden en een keertje overslaan een opluchting is.

 

Logica.

 

Op zich is het geen wonder dat ouder wordende geliefden zich vaker omdraaien in bed om te gaan slapen, in plaats van te vrijen. Op latere leeftijd weet je wel ongeveer waar het erotisch repertoire, waar je uit kiezen kunt, uit bestaat. Je hebt het misschien allemaal al een keertje gedaan. Er is niets nieuws meer onder de zon. En daarbij: het werk vraagt zoveel energie, de kinderen zijn nog zo laat op, er zijn zoveel zorgen, gezond sporten wordt nogal eens overgeslagen, dus de conditie holt achteruit, het geld gaat er met bakken tegelijk uit terwijl de inkomsten achterblijven, hoe lang leven opa en oma nog, men is veel te lang achter de televisie blijven hangen, die biertjes en wijntjes hebben je moe gemaakt enzovoort. Logisch dat er even geen zin meer is in erotische inspanning.

 

Wat nu?

 

Juist dan is communicatie van groot belang. Blijft de situatie zoals die is? Van passie naar tevreden voldoet? Of wordt die passie gemist? Door beide of door één van de partners? En wat te doen met dat verschil in behoefte? Welke dagelijkse omstandigheden vergen verandering? Voldoet de aankleding van de slaapkamer? Zijn er in de afgelopen jaren onvervulde erotische wensen geweest? En zijn die ooit uitgesproken? Is er een vast patroon in vrijen ontstaan? Moet vrijen altijd tot de daad leiden, of kan alleen voorspel wel eens voldoende zijn?

 

Liefde of seks.

 

Zoals gezegd, jonge kinderen ontdekken seksualiteit, op een moment in hun leven. Ze experimenteren in feite van meet aan, omdat ze steeds nieuwe dingen ontdekken. Het gevolg kan zijn dat zij liefde en het verlangen naar seks met elkaar verwarren. Ze zijn eigenlijk verliefd op seks, op het gevaar af dat ze denken dat dit liefde is. Veel jonge relaties stranden daardoor. Er was wel een goed seksleven, maar dat vertroebelde het zicht op elkaar. Vaak blijken ze dan qua karakter niet eens bij elkaar te passen.

Bij stellen die langer bij elkaar zijn kan het omgekeerde het geval zijn. Ze houden zoveel van elkaar, dat dit de passie heeft gedood. Juist bij mannen wil die liefde er nogal eens toe leiden dat zij immer beschermend en teder vrijen met hun geliefde, waar zij nu juist verlangt naar een ongeremde, wilde avond waar de vlammen vanaf slaan. Maar zij zegt dat niet, hij is immers zo lief en doet zo zijn best!

 

Zeg wat je wil!

 

Praten over erotiek, het is zo persoonlijk dat zelfs binnen lange relaties dat niet altijd gemakkelijk gaat. Of zelfs niet eens plaats vindt. Het is ook niet niks. De beleving van erotiek hoort bij de diepste zielenroerselen. Het hoort mogelijk zelfs bij dat waar men zich eigenlijk voor geneert. Je weet dat dit niet in een relatie thuis hoort, maar opvoeding en maatschappij veroorzaken dikwijls heel persoonlijke taboes. Het kan vele jaren kosten eer het veilige gevoel ontstaat dat je werkelijk alles kunt en mag zeggen in een relatie. Dat niks raar gevonden wordt en je begrip zult ondervinden, wat je ook zegt. Is het nog niet zo ver, wanhoop dan niet, maar bouw steen voor steen aan het samenkomen van twee denkwerelden. Closer Together!

 

Van tevreden naar passie!

 

Er zijn goede relaties waarbinnen de erotiek nog maar een ondergeschikte rol speelt. Van passie naar tevreden, daar is niks mis mee. Mits beide partners dat zo ervaren. Maar er zullen ongetwijfeld meer stellen zijn, die iets gaan missen in hun samenzijn als “het” er nooit meer van komt, of wanneer vrijen een gewoonte is, een plichtpleging in feite. Ingewikkelder wordt het wanneer de één veel zin heeft, terwijl de ander het gestolen kan worden. De keus om in dat geval een seksuoloog te gaan bezoeken is moedig en verstandig.

Voor hen die er wel met z'n tweetjes uitkomen is er een remedie: praat met elkaar, neem de tijd, organiseer het dagelijks leven zo dat vrijen niet het eindstuk van een werkdag- of week is, maar echt weer belangrijk wordt. Begin met kleine dingen (een massage bijvoorbeeld) en bouw dat langzaam uit. En vooral: maak het speels, intiem, ondeugend en verleidelijk! Onderneem samen de reis van tevreden terug naar passie!

 

 

210th.

 

De speelse opdrachten van 210th kunnen een uitstekend hulpmiddel zijn om een verband te leggen tussen communicatie, intimiteit, humor en passie. Die opdrachten vind je achter de QR-codes, die afgedrukt zijn op de verpakkingen van de 210th Bodycare lijn en in de enveloppen van de 210th Erotische boxen. Het kan ook een aanleiding zijn om zelf creatief in het spel te worden. Uw blogschrijver bedenkt maar iets: spuit met een bus slagroom de cijfers 1, 2, 3 enzovoort, op het naakte lichaam van je partner. Je partner geeft daarbij de plekken aan waar die cijfers moeten komen. Dit bepaalt de volgorde waarop je zijn of haar lichaam streelt en de slagroom oplikt. Zie je nu dat die volgorde misschien wel heel anders is, dan dat jij zelf vooraf had vermoed? Kortom: Closer Together maakt van het liefdesspel een ware Experience. Een belevenis om nooit te vergeten. Je ervaart weer hoe heerlijk ontspannen en vreugdevol erotiek is! Have fun!

 

Jan Weeber

©210th

 

Share this
Older Post Newer Post