Blog

Venus is fifty shades darker.

Venus is fifty shades darker.

Première.


Op donderdag 6 oktober aanstaande vindt in het DeLaMar theater te Amsterdam de première plaats van het toneelstuk Venus. De tekst op de website van het theater luidt als volgt: “Regisseur Thomas (Jeroen Spitzenberger) is op zoek naar een hoofdrolspeelster voor zijn nieuwe toneelstuk Venus in Fur, dat hij baseert op het gelijknamige boek over masochisme en onderwerping. Hij staat op het punt om het theater te verlaten, waar hij de hele dag audities heeft gehouden, als actrice Vanda (Georgina Verbaan) binnenkomt. Ze is veel te laat voor haar auditie en maakt een vreselijke ordinaire indruk. Ondanks de twijfels van Thomas weet ze hem over te halen om haar acteerkunsten te tonen en voor zijn ogen verandert ze plotseling in de dominante hoofdrolspeelster waar hij naar op zoek is. Als hij vervolgens besluit de rol van onderdanige tegenspeler op zich te nemen, beginnen fictie en werkelijkheid steeds verder door elkaar te lopen.


Vijftig tinten grijs.


De sfeer van het toneelstuk Venus vertoont opvallende gelijkenis met die van de bestsellerserie en film Vijftig Tinten Grijs. Daarvan is momenteel een tweede rolprent in de maak, getiteld Fifty Shades Darker. Op Valentijnsdag 2017 is de film in de bioscoop te zien. De trailer daarvan kwam onlangs online en werd massaal bekeken, aangewakkerd door de uitspraak van Dakato Johnson dat Mister Grey in deze film naakt te zien is. Blijkbaar zijn vooral de dames nog lang niet uitgekeken op hoofdrolspeler Jamie Dornan, daar er een absoluut record werd gevestigd: in 24 uur werd de trailer 114 miljoen keer bekeken.


Rollenspel.


Verhalen, zoals die van het toneelstuk Venus en de film Fifty Shades Of Grey lenen zich bijzonder goed voor een rollenspel in eigen slaapkamer. Meer dan de uiteindelijke daad gaat het om uitdagen, verleiden, spanning, spelen en intimiteit. De weg is veel belangrijker dan de eindbestemming. Om die weg in te kunnen slaan is ruimdenkendheid van belang en ook de durf om eens uit de comfortzone te stappen. De ene mens zal daar van nature veel eerder toe geneigd zijn dan de andere. Dat hangt af van eerdere ervaringen, karakter, de aard van de relatie en de levensstijl. Bij dit laatste opgemerkt: wie het te druk met van alles en nog wat heeft, zou een avondje rollenspel bijzonder goed kunnen gebruiken, daar ontspanning de broodnodige tegenhanger is voor alle hectiek van het dagelijks leven. Dat gezegd hebbend: het vergt dan de discipline om heel bewust alle drukte ergens te parkeren en alle aandacht op het spel met je geliefde te richten.


Overleg.


Voor wie een rollenspel niet gewend is zal het begin moeilijk zijn. Out-of-the-box denken, niet voor iedereen is dat vanzelfsprekend. Maar bedenk dan dat het eigenlijk niet mislukken kan. Jullie bepalen tijdens het praten erover immers zelf hoe ver je hierin wilt gaan. Welke kleine stapjes eerst voldoende zijn. Wat een mogelijk stopteken is. En dat het niet erg is om in lachen uit te barsten. Juist door klein te beginnen groei je dichter naar elkaar toe. Altijd in een gewone pyjama, nu eens een spannend setje aan, dat kan aanvankelijk al meer dan voldoende zijn. Een rollenspel betekent ook niet een heel toneelstuk opvoeren. Als je je comfortabel en veilig bij elkaar voelt openbaren grenzen en wensen zich vanzelf.


Voorbeeld doet volgen.


Het grote voordeel van eerst een toneelstuk of een film zien is dat je alle erotische mogelijkheden die er zijn, voor je ogen uitgeserveerd krijgt. Alsof het een vijfgangenmenu in een deftig restaurant betreft. Hoe heerlijk is het om daar uit te kiezen wat jij of jullie het lekkerst vinden en te laten liggen waar je geen trek in hebt? Het wordt je daardoor ook gemakkelijk gemaakt om over bepaalde scènes te praten; je kunt dan al snel laten weten wat je wel of niet prettig lijkt. Zo’n toneelstuk of film kun je dus zien als een voorgedrukt verlanglijstje. Doorstrepen en aankruisen maar!


Closer Together.


Uitdagen, verleiden, spanning, spelen en intimiteit, ze vormen de maincore van erotisch lifestyle merk 210th. Neem bijvoorbeeld de 210th badolie. Die past in dat heerlijke verleidingsspel van een jonge vrouw, die in het hotel een bad neemt en wacht op de roomservice. Weet de jongeman, die binnenkomt, dat hij vandaag de geluksvogel van de dag is? En spelen maar! En dan de 210th Shades Box. De werknemer die vandaag de kantjes eraf heeft gelopen op kantoor, daar weet de strenge directrice wel raad mee. Ze pakt de fluweelzachte zweep om hem eens even een lesje te leren. Spel brengt mensen dichter bijeen. Closer Together zogezegd! Have fun!

 

Jan Weeber
©210th

 

 

 

Share this
Older Post Newer Post