Blog

Vergelijken doet waarderen.

Vergelijken doet waarderen.

Mannen en vrouwen.

 

Van mannen is bekend dat zij een relatie hebben met hun penis. Die is altijd zichtbaar en wordt vaak ter hand genomen. Als zij plassen, zichzelf bevredigen of bij het liefdesspel, de man heeft er altijd letterlijk kijk op. In de regel zijn mannen redelijk tevreden als hun lid, om en de nabij, de gemiddelde lengte van vijftien centimeter heeft. Maar hoe blij of ontevreden zijn vrouwen met het uiterlijk van hun geslachtsdeel? Voor hen geldt immers dat zij een spiegeltje erbij moeten nemen om zicht op de vulva te krijgen. Dat gedaan hebbend: klinkt er dan een tevreden zucht van opluchting o blijdschap bij het aanzicht, of is er schrik en afkeuring?

 

Playboy.

 

Het mannenblad Playboy is ooit trendsetter geweest als het gaat om het afbeelden van naakte vrouwen. Aangezien het blad verkocht moest worden waren dat altijd vrouwen met mooie gezichten, perfecte borsten, een platte buik en lange benen. Bovendien werd er na de fotoshoot flink retoucheerd. Elke foto werd flink ter hand genomen en elke oneffenheid gecorrigeerd. Hier de middel een beetje te dik? Even versmallen maar. Daar een pukkel? Weg klonen! Benen te kort? Even uitrekken! En zijn in de schaamstreek de lipjes zitbaar? Van de foto verwijderen! En zo ontstond het, in de volksmond genoemde, “Playboy-kutje”. Een vulva die eigenlijk slechts uit een streepje bestond.

 

Realiteit.


Het komt wel eens voor, zij het als grote uitzondering: een vulva die aan de buitenkant eruit ziet als een Playboy-sneetje. Maar voor bijna alle andere vrouwen (en dat is de overgrote meerderheid van 95 procent!) geldt dat de binnenste schaamlippen zichtbaar zijn tussen de buitenste schaamlippen. Soms een beetje, in andere gevallen opvallender. Dat is dus de normale situatie, in tegenstelling tot het beeld dat in de bladen wordt geschetst. Een beeld dat plastische chirurgen zo goed uitkomt. Immers: als er steeds meer vrouwen zijn die een schaamlipcorrectie wensen betekent dat een welkome bron van inkomsten voor hen.


Onderzoek.


In het artikel “Vergelijken maakt vrouwen blij met vulva” (Het Parool, 26 okt 2016) beschrijft Francine Wildenborg een onderzoek onder 43 vrouwen, gepubliceerd in de Journal of Psychosomatic Obstetrics & Gynecology, waaruit blijkt dat vrouwen milder over hun eigen vulva gaan oordelen als zij afbeeldingen van andere vulva’s onder ogen hebben gekregen. Het betreft uiteraard afbeeldingen van het natuurlijke uiterlijk van verschillende vulva’s. Grote of kleine schaamlippen, symmetrisch van vorm of juist niet, duidelijk zichtbare clitoris of juist wat verstopt onder het kapje, het kwam allemaal voor. Door dat te aanschouwen ontstond er het gevoel bij de onderzochte vrouwen dat hun eigen vulva eigenlijk heel normaal was, zelfs bij hen die al vonden dat ze een mooie vulva bezaten. Een onverwachte, maar aangename eye-opener.


Vrijen.


Het is logisch dat wanneer een vrouw niet tevreden is met het uiterlijk van haar vulva, ze mogelijk ook minder zin in vrijen krijgt. Ze toont immers het meest persoonlijke dat ze heeft aan haar minnaar of minnares. Uit liefde kan die nog zoveel complimenten uitdelen, ook over haar intieme delen, het helpt niet echt haar schaamte en ontevredenheid te overwinnen. Dit kan zo bepalend zijn dat de gang naar huisarts en seksuoloog noodzakelijk wordt, omdat vrijen niet (meer) gaat. In alle andere gevallen kan tijd en geduld uitkomst bieden, als het gesprek erover gaande blijft en complimentjes blijven worden uitgedeeld. Kom je er namelijk samen uit, dan verstevigt het de onderlinge band enorm.


Vergelijken.


En mogelijk kan het inderdaad helpen om eens te kijken hoe vulva’s van anderen eruit zien. “Oh maar zo is het bij mij ook”, kan opluchting scheppen. Zelfs zelfvertrouwen als je concludeert: “Dat is grappig, ik vind die van mij eigenlijk mooier”. Zo bestaat er een website, eigenlijk een online mannentijdschrift, dat Biertijd heet. Op die site zijn vele vele dames te zien die zich naakt vertonen. Mooie fotomodellen weliswaar, maar wat belangrijker is: ze hebben geen schaamlipcorrectie laten doen. Elke vulva is zoals die door moeder natuur is geschapen. Wie dus eens wil vergelijken, zoals dat bij genoemd onderzoek ook is gedaan, kan daar terecht!


Hoe mannen kijken.


Dit onderwerp gezien vanuit het perspectief van een man; seksuologen geven aan dat het eigenlijk niet voorkomt dat een man niet vrijen wil omdat zijn geliefde geen mooie vulva zou hebben. Grote of kleine schaamlippen, het maakt een liefhebbende man gewoon niks uit. Natuurlijk: indien er in het dagelijks leven pijn wordt ervaren door veel te grote schaamlippen, dan kan een schaamlipcorrectie mogelijk uitkomst bieden. Maar toch liever niet! De schaamlippen spelen immers een rol bij het nat worden van de vulva op het moment van vrijen. Moet die er dan uitzien zoals in de Playboy, terwijl het risico wordt gelopen dat de vrouw pijn bij het vrijen ervaart?


Closer Together.


Elkaar versterken is een hoofdbestanddeel van een mooie liefdesrelatie. Als partners complimenteus naar elkaar zijn dan gaat die groeien, sterker worden. Indien er bij een partner te weinig zelfvertrouwen is op een bepaald punt, dan kan de ander bijspringen. En zo is het ook in bed. Als mensen elkaar de veiligheid bieden om over het meest persoonlijke te praten, dan groeien zij naar elkaar toe. Neem een compliment dan ter harte en schat de juiste waarde er van in. Veel mannen gebruiken zinnen als “wat ben je lekker”. Dat zeggen zij niet zo maar. Dat doen zij uit liefde, opwinding en ook omdat je dat gevoel bij hem oproept. Jouw persoonlijkheid, jouw lichaam, jouw vulva is hem (of haar) lief! Dat is Closer Together in optima forma.


Jan Weeber
©210th

Share this
Older Post Newer Post