Blog

Vijftig tinten grijs kleuren doe je zelf!

Vijftig tinten grijs kleuren doe je zelf!

Vijftig tinten.


Dat seks verkoopt, dat wist de Britse schrijfster Erika Leonard (E.L. James) bij voorbaat, maar dat haar trilogie Fifty Shades Of Grey in 2011 zo'n impact zou hebben, dat zal ze waarschijnlijk niet hebben kunnen bevroeden. Miljoenen exemplaren vlogen over de toonbank van deze erotische bestseller. Waar niet iedereen gewoonlijk er voor uit komt een nadrukkelijk seksueel getint boek te lezen, daar werd het juist een hype over “50 tinten” te vertellen tijdens visites, op het werk of op verjaardagsfeestjes.


Succes.


De verklaring voor het succes van de boeken moet gezocht worden in de tijd waarin wij leven. Zo concludeert althans Professor Eva Illouz in haar boek "Hard-Core Romance". Erotiek is een onderwerp geworden waarover openlijker wordt gepraat dan in het verleden. Dat komt omdat het thema "genieten" niet alleen meer aan mannen toebehoort. Ook de vrouw is dat gaan opeisen. In dat licht bezien kwam het boek precies op het juiste moment uit. Het beschrijft namelijk niet alleen erotiek, het reikt ook praktische tips aan, met name op het gebied van BDSM. Zo kan in rollenspelen de ongelijkheid tussen man en vrouw op een spannende manier worden uitgespeeld, waarna ze weer gelijk zijn als het spel is afgelopen. Fantasie en creativiteit doorbreken de sleur in bed.


Film.


Het zal op Valentijnsdag in 2015 zijn als de film van Vijftig Tinten in première gaat. Het laat zich raden dat het megasucces zal worden voortgezet, zeker nu de filmtrailer op internet is verschenen. De belangrijkste rollen zijn weggelegd voor Dakota Johnson (Anastasia Steele) en Jamie Dornan (Christian Grey). Meer informatie is te vinden op de Nederlandstalige filmwebsite.


Braaf.


Onlangs ondervoeg het tijdschrift Esquire haar lezers hoe het nu eigenlijk zit met de beleving van erotiek. Opvallend resultaat daaruit is dat 65 procent van de mannen denken dat hun vrouwelijke partners niet in is voor een stevige aanpak, zoals (soft) SM. Dat geheel in tegenstelling tot de dames. Zij geven juist in ruime meerderheid (73 procent) aan dat het allemaal wel wat ruwer mag. Een rechtstreeks gevolg van de 50 Shades trilogie. De helft van de vrouwen geeft aan door deze boeken te zijn geïnspireerd en graag eens aan BDSM te willen doen. Bij mannen ligt dit percentage op 30 procent. Kortom: de wens is er, maar in de praktijk brengen is wat anders. Slechts 17 procent geeft aan dit spel wel eens te hebben gespeeld.


Interpretatie.


Dat mannen blijkbaar nogal soft in bed zijn geworden kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het uit liefde zijn, dat zij hun vrouwen niet stevig durven aan te pakken.
Ook zijn het mannen die het meest naar porno kijken. Een filmgenre waarvan nog wel eens wordt gezegd dat vrouwen er oneerbiedig, gezien de veelal zeer stevige seksscènes, in worden behandeld. Het lijkt derhalve dat stevig vrijen niet door vrouwen wordt gewenst.
Een derde reden zou kunnen zijn dat vrouwen zelf aangeven een voorspel nodig te hebben. Dit wordt door mannen nog wel eens verkeerd uitgelegd. Ze bedoelt vaak dat een soft begin best mag overlopen in stevig vrijen. Maar hij vertaalt het abusievelijk in: zij wil enkel teder vrijen. Zij is immers een gevoelsmens…


Overleg.


Het zou een idee kunnen zijn om Vijftig Tinten eens samen te lezen. Of volgend jaar met z'n tweeën naar de film te gaan. Samen lezen, luisteren, kijken en beleven leidt vaak tot overleg. "En wat vond jij ervan?", maakt dat je dingen aan elkaar gaat vertellen; wat je aanspreekt of wat je liever niet zou willen. Het opent misschien onverwachte mogelijkheden, het brengt je in elk geval Closer Together!


Shades Box.


Nu hoef je op dit vlak niet zelf het wiel uit te vinden, als je de Shades Box van 210th hebt aangeschaft. Als beginner op het vlak van BDSM vind je er drie opdrachten, die bijdragen aan de uitdaging en verleiding. Ook bevat de box een luxe suède zweep met 38 strengen, chique lederen handboeien en een satijnen bondage of blinddoek. Hiermee kun je een spel van onderling begrip en vertrouwen spelen en daarmee aftasten wat jezelf en de ander blij maakt. Vrijen wordt een experience. En jawel: er zijn vrouwen waarin soft sex het einde is. Maar niet voor altijd. Immers: verandering van spijs doet eten! Met de Shades box van 210th kleuren jullie de eerste tinten grijs. Maken jullie er vijftig van?


Jan Weeber.

©210TH

 

 

Share this
Older Post Newer Post