Blog

VRIJEN BUITEN DE DEUR, DOEN OF NIET?

VRIJEN BUITEN DE DEUR, DOEN OF NIET?

Verandering van spijs.

Er zijn veel omstandigheden die ertoe leiden dat mensen voor het beleven van erotiek het buiten de deur zoeken. Soms is dat ontrouw. Dat kan in de mens zitten. Niet elk mens heeft er moeite mee te liegen en bedriegen. Maar het kan ook zijn dat de aard van de relatie om erotiek buiten de deur vraagt. Er zijn omstandigheden denkbaar dat met wederzijds goedkeuren er erotiek naast een relatie wordt gezocht. En ook dat beide partners dat verlangen naar believen invullen. Niet iedereen hecht daar dezelfde waarde aan. Waar seksualiteit als de uiterste vorm van liefde wordt gezien, wordt het door anderen als een consumptieartikel ervaren. Waar voor de één vrijen buiten eigen woning ondenkbaar is, daar is het voor de ander de gewoonste zaak van de wereld. Het is in elk geval zo oud als de wereld. Stoffige geschiedenisboeken verhalen er breeduit over, van het boerenleven tot aan het hof van de koning, schuins marcheren lijkt business as usual.

Candy en Chick.

De ouderen onder ons zeggen die twee titels nog wel wat. Het zijn de namen van seksblaadjes die gewoon hij de kapper of bladenzaak te koop zijn vanaf 1968 (tot 2008). Dat wil zeggen: onder de toonbank. Er is een rechtszaak voor nodig om de bladen legaal te maken, waarmee in feite alle pornografie in Nederland wordt toegestaan. Hoewel de foto’s in de bladen inderdaad tot die categorie zijn toe te schrijven (Playboy is altijd de minder expliciete variant gebleven), zijn het vooral de contactadvertenties die klanten opleveren. De lezers van de bladen zijn daarmee ook de leveranciers van content en leveren de nodige teksten en foto’s aan, die er niet om liegen. De “dickpics” en “beavershots” zijn niet van de lucht. Het lijkt of heel Nederland zin heeft in vreemdgaan, trio’s, parenclubs en seksfeesten.

Second Love.

Wie tegenwoordig zin in spannende belevenissen heeft kan op internet te kust en te keur. Zo ontstaat een aantal jaren geleden (2008) de website Second Love, die veel stof op doet waaien. Eenmaal een profiel aangemaakt kan men op zoek naar gelijkgestemden. Niks nieuws dus, zij het dat de website gezien wordt als medium dat vreemdgaan aanwakkert. De politieke partij SGP wil daarom een verbod op Second Love, maar dat komt er niet. Sterker nog: juist de daaruit voortvloeiende aandacht in de landelijke media doet het ledenbestand van Second Love enorm groeien. Zodanig dat in Rotterdam er een groot reclamebord van Second Love verschijnt, waarop de website de SGP bedankt voor alle gratis reclame. Een veel genoemde, gelijksoortige website is die van Victoria Milan.

Swingers.

Tijdens de vorige eeuw betekent de term swingen iets heel anders dan tegenwoordig. De opa’s en oma’s van nu verstaan er improviserend dansen op muziek onder. Jongere mensen weten dat het duidt op koppels die ervan houden om seks te hebben met andere koppels. Trio’s, partnerruil, het bezoeken van parenclubs of seksfeesten, het behoort allemaal tot de liefhebberij van swingers. Het wekt dan ook geen verbazing dat het internet ook daar ontmoetingsplaats voor is geworden. Een reeks aan mogelijkheden zijn te vinden op de website van Dating Websites of die van Dating Site Kiezen. De verschillende sites worden niet alleen gekarakteriseerd, er zijn ook reviews te vinden van swingers die hier gebruik van hebben gemaakt. Ook zijn er review-websites voor parenclubs, zoals die van Start12.

Erotische luxe.

Eerst is er de boekenserie Vijftig Tinten Grijs, daarna docu-serie Naked SNCTM, die erotiek in een luxe setting laten zien. Erotische festiviteiten vinden minder plaats in obscure clubs, maar meer en meer op bijzondere en luxe locaties. Dat kost uiteraard wat, vandaar dat de entree richting de honderden euro’s kan gaan. Daarbij gerekend een prijzige dress-code en champagne en men kan zich bevoorrecht voelen daaraan deel te mogen nemen. Het is niet ongebruikelijk dat er vooraf zelfs een vragenformulier moet worden ingevuld en een foto ingeleverd om door de ballotage te komen. Men moet er toch enigszins knap uit zien, alleenstaande mannen zijn niet welkom en uitstekende uiterlijke verzorging is een absolute voorwaarde. Het klinkt mooi, maar daar heeft de GGD bedenkingen bij. Zij waarschuwt ervoor dat op deze feesten er nauwelijks aandacht is voor safe seks.

Websites.

Beprivileged is een website die hun activiteiten niet aanprijzen als seksfeesten, maar als ‘The most exclusive, elegant and upscaled events in the Benelux for open-minded elite.’ In de VIVA van 13-06-2018 hebben twee journalistes zo’n event bezocht. De conclusie is overduidelijk. Het is luxe en stijlvol, maar ook zeer erotisch. Kortom, zij komen ogen en oren te kort, openlijke seks is er de norm.
Sexy dansfeesten zijn er ook, getuige de website van Little Sins. De website ademt exclusiviteit. Derhalve bestemd voor mooie mensen met een dikke portemonnee.
Vermaard zijn ook de Killing Kitten events in New York, Los Angeles en The Hamptons. Oprichtster Emma Sayle heeft een wereldwijde dans- en seks community opgericht en doet tegenwoordig ook Amsterdam aan. Feestbeesten kunnen zich aanmelden bij een toelatingscommissie.

Garantie.

Het internet is een bron van mogelijkheden geworden. Men waant zich in een snoepwinkel, de keuze is reuze. De garantie op succes reikt echter tot de voordeur. Eenmaal in de echte wereld blijken glimmer en goud toch vaak minder aantrekkelijk dan gedacht. Als gezegd: uit op seks met anderen waarschuwt de GGD voor geslachtsziekten. Maar daarnaast bestaat er ook geen garantie op tevredenheid. Mensen kunnen zich veel mooier voordoen dan in werkelijkheid. Anderen zijn uit op geld. Veel websites bevatten nep-profielen van mensen met oneerlijke bedoelingen. Weer anderen nemen het niet zo nauw met de gevoelens van mensen die zij benaderen. Kortom: het is goed om reviews te lezen en vooral af te gaan op commentaren die kritische kanttekeningen plaatsen.

Closer Together.

Zoals in de inleiding vermeld zijn er veel redenen om de beleving van erotiek buitenshuis te zoeken. Dat dit lang niet iedereen zal aanspreken is ook duidelijk: zoveel mensen, zoveel meningen. Een waardeoordeel is dan ook niet te geven. Maar vergeet niet: verandering van spijs doet eten! Het is daarom dat 210th een beroep doet op de fantasie binnen de relatie. Wie avontuur zoekt, kan dat wel degelijk bij de eigen partner realiseren. De speelse opdrachten van 210th bieden daar een reeks handvaten voor. Die zijn bijgevoegd bij alle bodycare producten en erotische boxen, achter QR-codes en in enveloppen. Ze bieden luxe, speelse en uitdagende  momenten op. Ze scheppen herinneringen en daarmee blijdschap en geluk in het leven! Ze verstevigen de band tussen geliefden. Ook dat is een keuze. Wat ons betreft een heel goede!

Jan Weeber
©210th


Share this
Older Post Newer Post