Blog

Vrijen: een kwestie van aandacht en tijd

Vrijen: een kwestie van aandacht en tijd

Orange is the new black.


De Tv-serie met deze titel behoort tot de grootste successen van filmzender Netflix en handelt over het wel en wee van inmates van een vrouwengevangenis. Niet zo zeer de misdaad speelt in deze reeks een belangrijke rol, maar meer de persoonlijke verhalen van de gevangen vrouwen. Een andere prominente plaats in de serie krijgt de seksualiteit, of het gebrek daaraan. Hetgeen leidt tot diverse gevallen van damesliefde, die redelijke specifiek in beeld komt en waar uit blijkt dat die tot intense hoogtepunten leidt. Hoe fictief is dat laatste?


Mannen schieten te kort?


Uit onderzoek blijkt dat lesbische vrouwen meer orgasmen in hun bestaan (85 % van de vrijbeurten leidt tot een climax) beleven dan hetero vrouwen (62 %). Is dat omdat die laatste gewoon minder zin hebben? Je hebt in de regel zin in iets waar je plezier uit haalt. De vraag is derhalve: schieten de mannen te kort als het gaat om het verschaffen van plezier in bed? Doen zij te weinig hun best om hun eega een retourtje zevende hemel te geven? Dat laatste valt moeilijk te bewijzen, maar er zijn zeker enkele tips te geven op dit punt.


Prestatiemaatschappij.


In de huidige maatschappij geldt er eigenlijk maar één ding: je moet presteren! Dat geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Die samenleving is van oudsher een mannenmaatschappij. Sterker: er zijn nog vele landen en culturen waarin vrouwen nog steeds niet als gelijkwaardig aan mannen worden geacht. Een jongetje dat opgroeit wordt al gauw verteld toch vooral geen “mietje” te mogen zijn. Kortom: stoer zijn en presteren is de leus. Maar een man die om het presteren vrijt doet dat in feite om zichzelf te bevredigen en niet zijn partner. Het laat zich raden dat die laatste de vrijage ondergaat, in plaats van er van te genieten. Is er geen lol aan, waarom zou ze het dan nog eens doen?


Neem de tijd.


A quicky, het kan soms oh zo lekker zijn. Maar in het algemeen geniet een vrouw veel meer als er alle tijd is om te vrijen. Sterker nog: voor haar is niet zelden het voorspel het hoogtepunt van de avond. Een man die zich dat niet realiseert rent in een hoog tempo naar het eindpunt en is bij de finish vergeten dat er nog iemand anders over de eindstreep geholpen moet worden. Alle kans dat die daar helemaal geen behoefte meer aan heeft.


Kennis.


Dat lesbische vrouwen vaker een hoogtepunt behalen komt ook omdat zij elkaars lichaam door en door kennen. Ze zijn immers van hetzelfde geslacht. Hier ligt een enorme uitdaging voor een man. Hij zou zijn vrouw versteld kunnen doen staan met zijn kennis over haar lichaam en hoe zij op haar eigen lijf reageert. Anders gezegd: als een man in eerste instantie vrijt om het hààr naar de zin te maken, dan leert hij luisteren naar haar geluiden, hij merkt wanneer haar lichaam zich spant en begrijpt stapje voor stapje waar haar gevoelige plekjes zich bevinden. Kent hij haar lichaam en haar beleving als zijn broekzak, dan kan hij haar tot in het oneindige laten genieten. Ervaart een vrouw het vrijen op die manier, dan ligt het voor de hand dat zij dit vaker zal willen.


De grote reis.


Wil een man een vrouw op erotisch vlak echt leren doorgronden, dan is daar een andere houding voor nodig, dan eentje die gericht is op eigen plezier. Er van uitgaand dat een mens nooit voor de volle 100 % te begrijpen is door een medemens, dan nog is die reis om dat te bereiken interessant. Concreet: is een man er achter gekomen dat er een plekje op het lichaam van zijn geliefde is dat haar bijzonder stimuleert, dan is dat plekje mogelijk bij een volgende vrijbeurt van geen enkele waarde voor haar. Het plekje is als het ware verhuisd. En dus begint zijn zoektocht van voren af aan. Is dat erg? Nee, dat is juist een uitnodiging om op zoek te gaan waar het deze keer is gebleven. En zo krijgt elke keer vrijen een andere invulling.

 

Niet meteen daar...


Een tip voor vrouwen gaat in feite in dezelfde richting. Onder hen zijn er nogal wat die denken dat een man ervan geniet als zij zich meteen met zijn geslacht bezig houdt. Maar nee, ook voor hem geldt dat enig uitstel het verlangen doet groeien. Een heerlijke massage doet voor hem wonderen. Maar ook het strelen van borst, buik of benen kan bij hem tot intens genieten leiden. Sterker nog: een man komt zichtbaar tot een hoogtepunt, als het zaad zijn penis verlaat. Maar dat zegt in feite niets over de mate waarin hij heeft genoten. Het liefdesspel is derhalve altijd a two-way-street. Eentje die aandacht en tijd vergt, maar met grote beloningen tijdens de reis en op het eind.

 

210th.


Een liefdespartner kan goede wil tonen door in te gaan op de speelsheid van de ander. Bijvoorbeeld door op een dag thuis te komen met een leuke verrassing. En waarom zou dat niet eens een keer een erotische box van 210th zijn? Daarmee thuiskomen en zeggen: “Schat, ik wil jou beter leren kennen. Laten we daar over praten en lachen. Laten we spelen, verleiden en uitdagen. Vertel mij: wat vind jij het leukst om te doen vanavond?” Is iemand daartoe in staat, dan zal hij of zij daar rijkelijk voor worden beloond. Die zal nooit gedacht hebben, dat zijn of haar geliefde zo heerlijk kon zijn in bed. So enjoy intimacy, get Closer Together!


Jan Weeber
©210TH

Share this
Older Post Newer Post