Blog

Vrijen met licht uit of aan?

Vrijen met licht uit of aan?

Licht of donker.


Wat doen jullie tijdens het vrijen? Blijft het licht aan, of knippen jullie het liever uit? Genieten jullie van elkaars verschillen door vol liefde en opwinding elkaar te bekijken, of is het, in de duisternis, de concentratie op elk “huid op huid contact” dat de toon van het feest bepaalt? Mensen verschillen daarin. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 61 procent van de vrouwen het licht liever uitdoet, terwijl slechts 37 procent van de mannen dat het prettigst vindt. Waarom dit enorme verschil tussen de beide seksen?


Man en vrouw.


Vrouwen komen van Venus, mannen van Mars. Een uitdrukking die duidelijk maakt dat we weliswaar gelijkwaardig aan elkaar zijn, maar de verschillen enorm zijn. Fysiek is dat evident zichtbaar, psychisch is dat niet anders. Vrijen in het licht of donker is daar een direct gevolg van. Waar vrouwen meer met de innerlijke beleving van het liefdesspel bezig zijn, richten mannen zich juist op de daad zelf en dat wat zij daarbij met de ogen waarnemen. Dat beeld windt hen op en daardoor is het eenvoudiger een erectie te krijgen en in stand te houden. En zeg nou zelf: dat wil je toch gewoon zien, zo’n mooie vrouw met alles erop en eraan?


Lingerie.


Het beeld dat mannen zegt: “wat heb ik toch een heerlijke vrouw” kan nog iets verder versterkt worden, wanneer een vrouw sexy lingerie aantrekt. Bij navraag blijkt dat vrouwen graag enigszins gekleed blijven op een spannende avond. De helft van hen althans. Veel mannen vinden dat prima. Van hen zegt 37 procent dat zij hun geliefde nog liever in lingerie zien, dan geheel naakt. Komt dat even mooi uit. Toch is het niet alles dat goud blinkt. Niet elke vrouw koopt lingerie, omdat ze dat zo mooi en sexy vindt. Er is ook een percentage dat nachtkleding tijdens de erotiek draagt om lichamelijke onvolkomenheden aan het oog te onttrekken.


Vrouwen en hun onzekerheid.


Veel vrouwen zijn onzeker over hun uiterlijk. De oorzaken liggen net zo veel voor de hand als dat zij aan discussie onderhevig zijn. Is het modebeeld daaraan schuldig? Of de gezondheidscultus? De bladen of de gephotoshopte foto’s daarin? Leggen vrouwen elkaar te veel druk op, door de manier waarop zij elkaar “complimentjes” uitdelen over hun uiterlijk? Hoe het ook zij: het is jammer als een vrouw zich niet zo zeker voelt als gewenst is. Wat is er dan mogelijk, gezien vanuit de visie van een man?


De visie van een man.


Voor een man is zijn vrouw niet minder dan een levend wonder. Inderdaad, ik generaliseer, dé man bestaat niet. De gemiddelde vrouw ook niet trouwens. Maar over het algemeen kijkt een liefhebbende man vol bewondering naar zijn geliefde. Hoe gewoon een vrouw het ook vindt dat ze borsten heeft, een man zal ze koesteren ook al leeft hij al tientallen jaren met haar. En haar intiemste plekje dan? Een liefhebbende man bewondert haar vormen, ook daar waar een andere man niet komen mag. Haar geur en smaak versterken dat liefdesgevoel en stimuleren zijn opwinding. Om die traktatie in optima forma te kunnen beleven, wil hij haar graag zien.


Tussen de regels door?


Vind je vrijen in het donker gewoon fijner dan in het licht? Mooi zo, prima! Maar komt dat voort uit schaamte voor seksualiteit of eigen uiterlijk, dan is er wat aan de hand. Iets waarvan jij je af kunt vragen of je dat voort wilt laten duren. Vaak betekent het dat je de waarde van de woorden van je geliefde zwaarder moet laten wegen dan je eigen gedachten. De waarden en normen die anderen je opleggen zouden in het niet moeten vallen bij de zinnen die je geliefde uitspreekt. Als die zegt: “Schat, ik vind je mooi zoals je bent”, zou je moeten proberen die woorden niet te relativeren. Niet tegen jezelf zeggen: “Ja, dat zegt hij omdat hij mij niet kwetsen wil”. Mannen zijn in het algemeen meer rechtstreeks en zeggen minder tussen de regels door. Mooi is mooi, klaar… Het maakt voor hem daadwerkelijk niet uit of je een maatje meer hebt of juist dun bent. Je borsten niet helemaal gelijk zijn of je heupen te breed. Kort gezegd: daar houdt hij zich helemaal niet mee bezig!


De gulden middenweg.


Vrijen in het donker of met het licht aan? Kun je die keuze niet maken koop dat een dimmer bij de bouwmarkt of steek gewoon een kaarsje aan. Gedimd licht verdoezelt je eventuele lichamelijke oneffenheden. Niet voor niets is de huisstijl van 210th uitgevoerd in zwart, wit en tussentinten. Die zijn erotiserend en leggen accenten. Maar laten soms ook details weg. Die gulden middenweg komt tegemoet aan degene die liever in het donker vrijt. Maar ook aan de liefdespartner die graag ziet wat er gebeurt. Probeer daarom eens de massagekaars. Het schijnsel hiervan roept spanning en een uitdagende atmosfeer op. En na een poosje branden heb je nog lekkere massageolie bij de hand ook. Wordt me dat even een experience. Wat je noemt: Closer Together! Wie weet ga je zo inzien hoe mooi je eigenlijk bent. Ervaar dat niet licht of donker de toon zet, maar de liefde van je partner, die je mooi vindt zoals je bent. Een groter compliment kun je niet krijgen, dus geniet er van!


Jan Weeber.

©210TH

 

Share this
Older Post Newer Post