Blog

Vroeg naar bed!

Vroeg naar bed!

Arie Boomsma.

In de categorie roddelrubriek (zou je zeggen), meldde NU.nl onlangs dat televisieprogrammamaker Arie Boomsma en zijn vrouw Romy besloten hebben in het vervolg om een uur of negen de echtelijke sponde te frequenteren, ten einde de liefde met elkaar te bedrijven. Want zo zegt Arie; “Anders komt het er niet meer van. Dan zijn we er te moe voor”. Niet onlogisch, ze zijn inmiddels ouders en verwachten hun tweede kind. Het hebben van kroost is zeer vermoeiend en zijn die kleintjes er (nog) niet, dan heb je alle gelegenheid om te vrijen. Arie: “''Ik hou nooit zo van advies geven, maar verse ouders zouden echt moeite moeten doen, omdat het zo verbindt. Voor je het weet denk je: laat maar even. Daar moet je nooit aan toegeven. We hebben er veel over gepraat en nu gaat het heel vanzelfsprekend.''

Use it!

Nu is het de vraag of wij allen willen weten hoe het in de slaapkamer van het echtpaar Boomsma eraan toegaat, maar Arie heeft in het algemeen gesproken wel degelijk een punt. Het is immers bekend: use it, or lose it! Anders gezegd: laat het liefdesspel versloffen en het komt er niet meer van. Aan de andere kant heeft Arie het nog gemakkelijk; zijn de kinderen nog klein dan kun je ook vroegtijds naar bed. Maar kleine kinderen worden groot, en willen steeds later naar bed. Wat doe je dan? Zeg je, terwijl de kinderen nog ’s avonds voor de TV of laptop zitten: “Papa en mama gaan nu even naar boven. We zijn zo weer terug?” Het duurt niet lang of het kroost zal vragen waar dat goed voor is. Hoe is dit moeilijke moment te omzeilen?

Punten.

Alles groeit van aandacht, in dit geval voor de relatie. In deze drukke maatschappij vragen veel taken om inzet. Het werk, de kinderen, hobby’s, familie, feestjes, vrienden, maatschappelijke taken vullen de dagen tot aan de nok. En dan is er ook nog het liefdesleven en de erotiek. Welke hiervan zijn nu echt zo belangrijk dat zij prioriteit verdienen? Je zou die taken een cijfer kunnen geven. Het liefst de beide partners eerst ieder voor zich. Bijvoorbeeld: voetballen 7, feestjes 5, vrijen 8 etc. Daarna zou je beide briefjes op tafel kunnen leggen, wat een gesprek oplevert over de overeenkomsten en verschillen. Tenslotte kun je die taken nog eens op aparte briefjes schrijven en ze dan op volgorde leggen, het belangrijkste bovenaan en het minder belangrijke daar onder. Gezamenlijk neerleggen in dit geval. Hoe hoog komt het onderwerp erotiek dan op deze schaal?

Plezier.

Komt erotiek nu relatief laag op de beoordelingsladder terecht, dan kan de vraag gesteld worden wat daar de oorzaak van is. Wat dat betreft reageren volwassen mensen net als kleine kinderen doen: is iets leuk om te doen, dan wil je het nog wel eens herhalen. Is het saai, dan heb je het op een gegeven moment wel gezien en heb je niet de behoefte om er nog eens toe over te gaan. Een film waarin weinig gebeurt bekijk je immers ook geen twee keer. Over films gesproken: smaken verschillen. Wat de één een prachtige rolprent vindt, daar verveelt de ander zich bij. Op die  manier kan een goed gesprek over de inhoud van de vrijages verhelderend zijn. Met als doel dat het plezier voor beide partners terugkomt.

Verbeteringsplan.

Gesteld dat er goed overleg is geweest over de do’s en don’ts, dan kunnen daarna elementen van het samen opgestelde verbeteringsplan worden ingevoegd. Dat klinkt klinischer, dan dat het in werkelijkheid is. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat één van de partners nog wel eens wat last van de rug heeft. Wat is er dan fijner dan dat de ander dat verhelpt met een heerlijke massage, als onderdeel van het voorspel? Of dat de vrouw moeite heeft met het krijgen van een vaginaal orgasme, wat zal ze het dan fijn vinden als haar partner dan meer aandacht aan haar clitoris besteedt. Kortom: is er geïnventariseerd wat er schort aan de wijze van vrijen, dan is het niet zo moeilijk om vervolgens op te sommen wat juist wel tot plezier leidt.

Prioriteit.

Dan blijkt dat het mes aan twee kanten snijdt. Lukt het om het liefdesspel gevarieerder en dus leuker te maken, dan stijgt erotiek vanzelf op de prioriteitenlijst. Het gevolg is dat er een gesprek kan plaatsvinden over de inrichting van het dagelijks leven. Zeker als een stel kinderen in huis heeft kan het moeilijk zijn om vrijen zo te plannen, dat het daadwerkelijk doorgaat op de momenten dat de lust daar is. Toch kan het streven om momenten te vinden om te vrijen al genoeg zijn om invulling te geven aan de hogere prioriteit daarvan. Zo hoeft het niet altijd op hetzelfde moment plaats te vinden. Gaan de kinderen eens naar vriendjes, gaan ze naar een klassenavond, een feestje of de bioscoop, pak dan die kans. Ga dan niet in de tuin werken, de schuur aanvegen of de was doen, maar ga als een stel giechelende pubers naar boven. Ga onder de douche of in bad en geniet samen van het feit dat je ongestoord je over kunt geven aan liefde en lust.

Closer Together.

Iets dat belangrijk is verdient een investering in tijd en aandacht. Erotiek verbindt, zoals Arie Boomsma zegt en 210th al sinds haar bestaan doet. Zij die aan vrijen voldoende prioriteit geven winnen daar veel meer bij dan het liefdesspel alleen. Het brengt immers de communicatie op gang, het laat spelen en ontspannen, het brengt door verleiding elektriciteit in de relatie en ook: het schept herinneringen die laten glimlachen. Juist voor die aspecten van het liefdesspel heeft eigenares van 210th, Sofie Rockland, speelse opdrachten bedacht die te vinden zijn bij alle bodycare producten en erotische boxen van het erotische lifestyle merk. Lees en experimenteer, overleg, daag uit en lach, zodat vrijen die zo gewenste heerlijke experience wordt!

Jan Weeber
©210th.

 

Share this
Older Post Newer Post