Blog

Vrouwen die vreemdgaan.

Vrouwen die vreemdgaan.

Vrouwen die vreemdgaan.


De titel hierboven is tevens die van een nieuw te verschijnen boek van Wieke Van Oordt. Onlangs ondertekende ze, bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff een contract om over dit onderwerp een roman te schrijven. Het handelt over vier vrouwen, hoogopgeleide veertigers, die hun leven weliswaar goed op de rit hebben, maar overvallen worden door de gedachte dat het nu moet gebeuren, anders is het te laat! Nu alles zo mooi geregeld is in hun bestaan is de zin in seks weer opgebloeid. Wel zijn er een aantal regels waarin zij zich dienen te houden, te weten: niet aan anderen vertellen, niet met bekenden, niet bij je partner weggaan en niet verliefd worden. ‘Het gaat alleen om de seks, dus wat kan er misgaan?’

 

Nieuw genre.


Wieke Van Oordt is van oorsprong schrijfster van kinderboeken en heeft een reeks van titels op haar naam staan. Vrouwen die vreemdgaan is haar eerste boek voor volwassenen en boort voor haar derhalve een nieuw genre aan. Ze ziet haar boek, dat medio 2017 zal worden uitgegeven als een verhaal dat er nog niet is en verteld moet worden. Wie meer van haar wil weten kan terecht op deze website. Vrouwen gaan dus vreemd, zo wordt geconstateerd. Anders gezegd: men kan mannen als onbetrouwbaar bestempelen, vrouwen zijn dat dan evenzeer. Waarom gaan zij dan vreemd? Op internet kom je heel wat sites tegen die er iets over zeggen.

 

 

De cijfers.


Zij die onderzoek doen naar het verschijnsel vreemdgaan stuiten op het taboe dat erop van toepassing is. Mensen geven het niet graag toe en zullen vaak gewenste antwoorden geven. Toch kun je aannemen dat er flink buiten de deur wordt gevreeën, dat bewijzen de daartoe opgerichte websites, waarvan Second Love de bekendste is, wel. Psycholoog Henk Noort concludeert uit zijn onderzoek dat een kwart van de Nederlandse bevolking wel eens vreemdgaat. Voorzichtig gezegd zelfs, daar andere cijfers spreken over 30 procent. Dat van de ondervraagden 90 procent vreemdgaan afkeurt, bewijst de dubbele moraal rond dit onderwerp. Onlangs meldde NU.nl overigens dat vrouwen met 40 procent vaker vreemdgaan dan mannen, waarvan er 30 procent een "scheve schaats rijdt".


Vrouwen.


Volgens de website Vrouwblog zijn er zes redenen aan te wijzen waarom vrouwen vreemdgaan: 1. Te weinig aandacht krijgen van de partner, 2. Een gebrek aan seks in de relatie, 3. In een langdurende relatie is de seks een sleur geworden, 4. Wraak op de partner die is vreemdgegaan, 5. Niet elke vrouw praat uitgebreid over emoties, vreemdgaan is een manier om de relatie te beëindigen en 6. Vreemdgaan vergroot het zelfvertrouwen als die ander wel de zo verlangde waardering biedt. In al deze gevallen kun je stellen dat de partners niet meer Closer Together zijn. In eerste instantie zijn zij geestelijk van elkaar vandaan gedreven, met uiteraard ook fysieke gevolgen.


In gesprek.


Soms is het goed om een relatie te beëindigen. Is er geen basis meer, waarom zou je elkaar dan tot last blijven? Maar wordt de verwijdering van elkaar als spijtig ervaren, dan kun je besluiten om er de schouders nog eens flink onder te zetten en de verbintenis, die eerst zo goed was, te redden. Het beste is dan met elkaar het gesprek aan te gaan. Om een goed en veilig moment. Misschien wel met spelregels als elkaar laten uitspreken, te wachten met antwoorden, tijd te nemen om na te denken, maar in elk geval alles serieus te nemen en de schuldvraag te vermijden. Is de relatie het waard om opnieuw op de rails gezet te worden, dan kan er ook gekozen worden voor relatietherapie of een gang naar de seksuoloog.


Closer Together.


Een onderdeel van dat herstel kan ook de lichamelijke relatie weer speels te maken zijn . Doodgebloede omgang kan met verleiding, humor, uitdaging en spel leiden tot vernieuwde intimiteit. In heel kleine stapjes begonnen. Net zo klein als de stapjes die je neemt om geestelijk weer nader tot elkaar te komen. Zo kan een eenvoudige massage, bijvoorbeeld met de 210th massage olie, helend werken. Of dat er humor in het probleem wordt gebracht. Waarom zou je niet kunnen lachen om het gestuntel in bed? Erom schateren, maakt het onderwerp minder beladen en kan een opstap zijn naar betere tijden. De volgende stap zou dan de 210th massagekaars kunnen zijn. Het gevoel hierbij wordt weer een beetje erotischer. Of uit een 210th erotische box een blinddoek pakken. Door geblinddoekt gemasseerd te worden, wordt de onderlinge vertrouwensband versterkt. En ben je zo ver, dan kun je ook eens samen een speelse opdracht uit zo’n box uitproberen. Wordt dit alles als prettig en warm ervaren, dan verdwijnt de noodzaak en de reden om het bij een ander te gaan zoeken. Geef het eens een kans, het is een kleine moeite, maar een groot plezier. Veel succes gewenst!


Jan Weeber
©210th

 

Share this
Older Post Newer Post