Blog

Wat zeggen de sterren?

Wat zeggen de sterren?

De sterren.


Aan de stand van de sterren worden menselijke eigenschappen toegekend. Voor hen die hier in voor zijn, dat wel, er zijn immers ook mensen die hier niet in geloven. Toch kan het zinvol zijn om eens na te gaan hoezeer die eigenschappen bij je passen, al was het maar om je partner te kunnen vertellen wat voor jou geldt en wat niet. En zeker als het gaat om de beleving van erotiek is het immers goed om elkaar duidelijk te maken hoe je in elkaar steekt. Wat je wensen en afkeuren zijn, maar ook hoe je reageert in bepaalde situaties, of je liever initiatief neemt of de ander de leiding in handen geeft.


Sterrenbeelden.


Onlangs verscheen er bij de website van Flair een lijst van sterrenbeelden, met de bijbehorende kenmerken. Maar dan specifiek gericht op de omgang met erotiek. Een handleiding eigenlijk vanuit de astrologie. Je gelooft erin of niet. En toch: lees je de kenmerken eens door, dan zul je geregeld zeggen: “ja, zo ben ik ook”, maar ook “nee, zo zou ik dat nooit aanpakken”. Of: “ik zal daar de volgende keer eens naar vragen” en “daar zal ik eens op letten of rekening mee houden”. Een paar van die eigenschappen worden hieronder besproken.


Ram en stier.


Volgens de handleiding houdt de ram van ruwe seks. Er wordt gesproken over “hij”, maar uiteraard geldt dit even zo goed voor vrouwen. Ook zij kunnen liefhebster zijn van een stevige aanpak. Hoewel de stier een stoer klinkende naam heeft, houdt die juist van langzame en sensuele erotiek. Bestaat een koppel uit een ram en een stier, dan is er volop aanleiding tot communicatie over erotiek. Hoe gaan jullie met elkaar om? De weg die gekozen wordt kan er uit bestaan ergens het midden te zoeken: niet te ruw, niet te soft. Een andere weg is de ene keer ruw, de andere keer soft. Een derde manier is eerst soft beginnen en dan ruw doorgaan. Of net andersom. Kortom: goed om te (h)erkennen en met elkaar te bespreken.


Maagd.


Volgens het sterrenbeeld is een maagd een gever, iemand die jou het liefste laat genieten. Dat kan een schuldgevoel geven bij de ontvanger. De maagd doet zo zijn of haar best, elke keer weer. Jij geniet daar wel van, maar ondertussen denk je: “moet ik niet nodig eens iets terug doen?” Natuurlijk moet erotiek niet steeds van één kant komen en dus is je twijfel terecht. Maar aan de andere kant: als je weet dat een gever geniet als jij geniet, dan doe je die in principe nooit te kort. Heb het erover en je weet of dit ook voor jouw maagd geldt. Is dat zo, dan bof je maar mooi!


Boogschutter en steenbok.


Beide sterrenbeelden zijn wel in voor seks op een andere manier. Wat je noemt stoute types. Maar wat als je zelf niet zo bent? Juist dan is goed overleg van belang en kan ertoe leiden dat je zelf, mogelijk in heel kleine stapjes, out of the box leert denken. Het zal je misschien eerst verbazen dat je partner zo vol fantasie zit, maar daar in mee gaan hoeft niet meteen voluit. Het is immers bij erotiek zo dat niet de eindbestemming tot bevrediging leidt, maar juist de weg er naar toe. De boogschutter en de steenbok zullen van hun kant daar begrip voor moeten opbrengen en zich realiseren dat overhaasten in de regel niet tot succes leidt. Begrip tonen en met hele kleine stapjes beginnen juist wel!


Kreeft.


De kreeft wordt omschreven als besluiteloos in bed. De wensen wisselen nogal en dat is voor zijn of haar partner nogal verwarrend. Toch kan erover communiceren ervoor zorgen dat dit juist een leuke opdracht wordt. Probeer uit te vinden wat er ditmaal op het menu staat. Heeft het met verlegenheid te maken, bevestig de ander dan met zoveel mogelijk complimentjes. Spreek niet al te hoge verwachtingen uit, maar geniet van dat wat er gebeurt. Zo wordt er een vertrouwensbasis gecreëerd, die ervoor zorgt dat besluiteloosheid niet als handicap wordt gezien, maar als een kans. Verveling ligt immers niet op de loer als je niet vooraf weet hoe die vrijpartij zal gaan verlopen.


Closer Together.


Ook als je niet gelooft in de werking van de sterrenbeelden, of vind je dat de eigenschappen van een ander sterrenbeeld bij jou past dan die je eigenlijk bent, dan nog is het goed om het lijstje eens door te lezen. Het liefst met zijn tweeën. Dan krijg je immers alle kenmerken voorgeschoteld en kun je er samen eens heerlijk over discussiëren. Door met elkaar te praten raken jullie Closer Together, iets dat speelsheid, intimiteit en humor in de relatie brengt. En van het één komt het ander, zo wordt gezegd. Wie weet zijn jullie dan wel toe aan de speelse opdrachten, die je vindt bij alle bodycare producten en erotische boxen van 210th. En wordt jullie hoogtepunt er eentje waarvan je sterretjes ziet!


Jan Weeber.
©210th

Share this
Older Post Newer Post