Blog

Wonderen der natuur

Wonderen der natuur

Hooglied.


"Uw beide borsten zijn als tweelingjongen van gazellen, die te midden van de leliën weiden". Een tekst uit een Middeleeuws lied? Uit een blijspel? Een minnedicht? Dat laatste klopt! Maar dan eentje uit Hooglied, het meest ongelezen Bijbelboek. De reden laat zich raden. Erotiek, er rust een taboe op en laat dat boek nu juist zeer erotisch van aard zijn. Men heeft geprobeerd om dit soort teksten te vergeestelijken, maar nee, het gaat hier toch echt om seks. En waarom ook niet? Deze blog gaat immers ook over borsten. Hoe heerlijk, een stuk proza te schrijven over iets dat de toeschouwer van zoiets moois blij maakt van binnen? De borsten van een vrouw dus...


Fascinatie.


Wat maakt toch dat mannen zo weg zijn van borsten? Diverse websites sommen het op. De vormen zijn mooi, ze bewegen zo lekker op en neer bij het lopen, ze voelen zacht aan, het zijn heerlijke lovehandles, de tepels kunnen zo prachtig hard worden en je kunt zo naar hun uiterlijk raden als ze onder een truitje zijn verstopt. Anderen wijzen erop dat biologisch gezien grote borsten een teken zijn van vruchtbaarheid. Zij geven de melk om het kroost te kunnen voeden. En dus staan grote borsten ook voor seksualiteit. Een kind kunnen voeden geeft toekomst aan de spruit. Het is dus beter met een vrouw met grote borsten te paren. Op zich een denkfout: grote borsten geven niet meer melk dan kleine.


Gevoel(loos).


Interessant is de stelling dat mannen in de regel zodanig opgevoed worden, dat zij carrière kunnen maken, om een gezin te kunnen onderhouden. Na het drinken uit de vertrouwenwekkende moederborst, worden zij zonder al te veel gevoel opgevoed. Slagen in de maatschappij is een harde business. Bij meisjes verloopt dat tegengesteld. Zij dienen later de zorgzame moederrol op zich te nemen. Eénmaal volwassen zoekt de man in eerste instantie naar een vrouw, die een goede moeder zou kunnen zijn. Voor de nakomelingen, maar ook voor... hem zelf. Daaruit wordt verklaard dat de man in feite terug gaat naar zijn allereerste begin: de gevoelens die hij ervoer als baby aan de moederborst. En vandaar ook dat veel volwassen mannen meer ophebben met hun moeder, dan met hun vader. Het lijkt een theorie uit lang vervlogen tijden, of zit hier nog steeds een kern van waarheid in?


Groeien.


Wat op geen enkele website wordt teruggevonden is dat een man het boeiend kan vinden, dat een meisje eerst nog geen borsten heeft en dat die er later zomaar aan komen groeien. Hij krijgt dat groeiproces vooral mee in zijn jeugd als hij een zus(je) heeft. Hij ziet ze letterlijk voor zijn neus opkomen. En op een gegeven moment moet het eerste BH-tje worden gekocht. Bij hem zit alles al aan zijn lichaam. Akkoord, hij merkt dat zijn penis groeien kan, hij ontdekt dat hij zijn voorhuid over zijn eikel heen kan schuiven, de eerste natte droom dient zich aan. Maar twee compleet nieuwe lichaamsdelen, die er onaangekondigd aan zijn zusje komen groeien? Eraan komen, dat mag hij niet. Enkel op een afstandje aanschouwen en zich verwonderen. Voor hem een boeiend tafereel.


Groot of klein.


Verder snuffelend op internet en op fora beland, blijkt dat niet elke vrouw tevreden is met haar borsten. Te klein, te groot, te slap, ongelijk, te grote of te kleine tepels, het lijkt alsof borsten een bron van ergernis zijn en tot veel onzekerheid leiden. Niet zonder reden varen klinieken er wel bij, door op dit vlak corrigerend op te treden. Toegegeven, als je als vrouw echt te weinig hebt meegekregen van moeder natuur, dan is het begrijpelijk dat je naar een vergroting verlangt. En zijn ze te groot, de BH-bandjes knellen in je schouders en je rug doet zeer, laat gerust wat gewicht verwijderen. Enige ongelijkheid qua grootte is normaal, maar is het verschil wel erg groot, dan is er geen enkel bezwaar om dit te verfraaien.


Steun.


Toch maakt het mannen niet zo veel uit dat borsten niet helemaal perfect zijn. Klein maar fijn, zo zeggen zij. En zijn borsten te groot en wil vrouwlief daar iets aan laten doen, dan zullen hun mannen ze daar in de regel geheel bij aanmoedigen en ondersteunen. Vaak zijn mannen erg nuchter in dat soort zaken. Ze weten dat ze er zelf ook vast niet honderd procent perfect uitzien. Alleen, zij gaan niet zo gebukt onder één of ander schoonheidsideaal. Pas als hun penis echt heel klein is ervaren ze ongeveer hetzelfde als wat een vrouw zal voelen. Maar verder is het al gauw: "schat, ik vind je mooi zoals je bent!".


Pink Ribbon.


Borsten, voor een man zullen ze nooit iets gewoons worden, maar altijd iets speciaals blijven. Ook op hogere leeftijd. De verwondering over die twee pareltjes van de natuur, het maakt hen blij. Vandaar ook hun medeleven als een vrouw getroffen wordt door kanker. Gelukkig zijn behandelmethoden steeds succesvoller en kan er bovendien borstsparend en corrigerend geopereerd worden. Toch zijn er ook vrouwen, die als gevolg van de ziekte hun borsten moeten missen. Kiezen voor het leven, betekent afstand doen van dat wat zo dierbaar is: een borst of allebei kwijtraken. Pink Ribbon ondersteunt onderzoek naar oorzaken en behandelingen van borstkanker. Je kunt hier doneren, of anderszins deze stichting ondersteunen.

 

210TH.


Borsten, ze zijn fantastisch! Mannen (en vrouwen) houden ze graag vast. Zo zijdezacht, zo mooi van vorm, zo bijzonder. Onder de douche is het heerlijk om het duo met 210TH Showercream te overladen. Of wat te denken van een zinderende borstmassage met de massageolie van 210TH. Of met de 210TH Bodycream. Of denk bij de speelse opdrachten eens aan de mogelijkheid om ze eens uit te tekenen. En dat de bezitter van dat prachtige duo aan vrouwelijkheid aangeeft op welke plekjes van de borst ze gestreeld wil worden en hoe. Met de vingertoppen? Of de volle hand? Met een veer misschien? Sla ze in het liefdesspel in elk geval niet over, want borsten... ze brengen jullie Closer Together!


Jan Weeber
©210TH

Share this
Older Post Newer Post