Press

Sofie Rockland en 210th in EAN Magazine.

Sofie Rockland en 210th in EAN Magazine.

Erotiek en mainstream business.

Er staat momenteel een groot artikel in (klik hier) EAN Magazine, vakblad voor de erotische industrie, over Sofie Rockland en haar erotische lifestylemerk 210th. Ze bespreekt daarin de opvallende trend dat een goed en luxe erotisch merk als 210th steeds dichterbij de mainstream industrie bestaansrecht krijgt. Niet dat dit vanzelf gaat, het moet dan gaan om klasse en luxe. Het product moet iets eigens hebben, iets unieks, een specifieke ervaring bieden.

Uniek product.

Dat je moet opvallen met een erotisch merk is nog belangrijker dan bij andere producten, omdat het lastig is vooraf marktonderzoek te doen. Het lijkt alsof de markt voor dit soort producten niet bestaat. Het opschuiven naar de reguliere markt is daarom belangrijk. Goede ervaringen worden dan al gauw gedeeld. Is een merk gesettled dan is het voor nieuwe merken moeilijker om ook een plekje daarin te veroveren.

Het merk 210th.

210th is als merk uniek omdat de producten door Sofie Rockland zelf zijn ontwikkeld. Zoals de bodycare-lijn met haar unieke ingrediënten. Er bestaat een consistente uitstraling in de wijze waarop de producten zijn vormgegeven en worden gepromoot, bijvoorbeeld in de sociale media. Dat unieke vind je niet terug bij al die zogenaamde Chinese merken van erotische producten. Omdat 210th een luxe product is, vormt het een uitdaging om niet al te duur te zijn, terwijl de hoge kwaliteit gewaarborgd moet blijven. Meedoen met prijsvechters is daarom geen optie, het zou de status van de ervaring, het verhaal en de service teniet doen.

Sociale media.

Het gebruik van sociale media is weliswaar cruciaal, maar het op de juiste wijze hanteren lastig. Zo kun je realistische afbeeldingen niet op Instagram zetten, daar mensen dit niet op hun tijdlijn willen tegenkomen. Zeker niet als anderen dat dan ook zien. Kortom, je moet creatief zijn om het merk te promoten. Het taboe rond erotiek in de reguliere markt bestaat nog steeds. Als het merk op de juiste wijze wordt gepositioneerd trekt het zowel terugkerende, als nieuwe klanten.

Raad.

Gevraagd naar advies benadrukt Sofie Rockland dat het belangrijk is zelf in het merk te geloven, er volledig achter te staan en consequent te zijn in hoe het merk exposure te geven. Het is immers een uniek product! Uiteraard is de competitie tussen merken groot, maar klanten willen kwaliteit meer dan een lage prijs. Het verschijnsel dat in de mainstream industrie er online-verkopers ertoe over gaan om fysieke winkels te openen bewijst dit. Uiteindelijk willen klanten toch kwaliteit, een belevenis, service, persoonlijke aandacht en een goed advies.

 

Share this
Older Post Newer Post